Søg i denne blog

søndag den 10. januar 2010

d. 10/1-2010 Bioidentiske hormoner kontra "alm. hormoner" - hvordan og hvorfor - og hvad er forskellen?

Vil starte med at slå fast, at jeg IKKE er læge.

Min viden har jeg udelukkende fra Oprah Show, Dr. Phil, the Doctors, søgninger på nettet, div. bøger samt fra min læge i New York.

Jeg vil forsøge at genfortælle dét, som jeg har læst og fået at vide:

Fra Cholesterol -> pregnenolone -> DHEA -> progesterone og østrogener samt testosteron.

Dette er kort fortalt én af måderne, hvorpå "kæden" dannes i kroppens eget system - noget via hypofysen andet ved omdannelse via leveren el. v/binyrerne.

I vores unge år - når vi er i 20'erne - så er vore værdier høje - og vi er sunde, raske og stærke.
Når vi når ud over den alder, hvor vi skal reproducere os selv - så begynder vi at "visne" - vore hormoner falder, og vi ældes (nogle hurtigere end andre!).

Når vi er børn og unge, er vi forholdsvist godt beskyttet imod div. sygdomme som kræft og andre livstruende sygdomme (dette siges med forbehold - for vi kender alle nogen som har været syge enten som barn el. som ung - og nogle er endda døde. Dr. Livesey m.fl. mener, at det ofte er en genetisk fejl = noget arveligt, der gør, at visse individer rammes af ondartet sygdom i barn- el. ungdommen).

Div. livsstils-sygdomme, forhøjet blodtryk, kræft, hjerteproblemer, forstørret prostata, gigt og andre sygdomme dukker oftest op, når vi er fra 35 år og opefter.

Iflg. forskning kan man direkte måle værdierne på raske og syge mennesker - at de som rammes ofte har en lavere hormonproduktion af alle hormoner.

Man har fundet ud af, at fx. melatonin (som basalt set er en "blanding" af melamin og sereotonin = melatonin) falder med alderen. Melatonin dannes om natten, mens vi sover - og der dannes mest, når der er mørkt, når vi sover. Melatonin er bla. med til at regulere vores søvnrytme - og vi har jo alle hørt at "ældre mennesker har ikke brug for så meget søvn. Men det er en skrøne - for de har brug for søvn - men pga. et lavt melatonin indhold, er de (oftest) ikke i stand til at sove i længere tid (fx. 8 timer).
Ubalance i melatonin produktionen er også årsag til, at så mange skifteholdsarbejdere har så store problemer med at vænne sig til nye arbejds-skift - og mange bliver direkte syge af det.

DHEA er ligeledes et hormon som vi danner mindre af med alderen. Dette hormon har fået et rygte om "ungdommens hormon" - men det er nok en overdrivelse.
Man mener, at dette hormon kan beskytte os mod fx. div. gigtsygdomme, lupus (autoimmun-sygdomme, osteroporosis (knogleskørhed), generelt velvære, hukommelse og meget mere.

Pregnenolone siges at være "alle hormoners moder" - at det er et hormon som falder med aldren, og det har stor indflydelse på vores sundhedstilstand, og hvordan vi restituerer. Det skulle give os en behagelig afslappet følelse, gøre os sundere; øge koncentrationen, forbedre synet, bedre hukommelse, hjælpe med at bevare en normal vægt, bedre sexuel balance, beskytte mod forstørret prostata osv osv.
Pregnenolone er et naturligt hormon - hvorfor medicinalindustrien iKKE interesserer sig for det, idet der ikke kan tages patent på naturligt forekommende stoffer!
Medicinalindustrien er udelukkende interesseret i at tjene penge (mange penge) - og derfor gider de ikke beskæftige sig med normale naturlige hormoner.

De hormoner som forhandles - også i Danmark - er fremstillet via patenter. Dvs. enten er de syntetisk fremstillet eller også har man taget den naturlige variant og tilsat den noget syntetisk = der kan tages patent!

Fx. østrogen "høstes" i den moderne verden fra gravide hoppers urin. Disse hopper står i store stalde udelukkende indrettet til formålet. Hopperne tilbringer hele dere liv i en boks i en stald - konstant gravide - og med et kateter fast monteret i deres blære.
Heste danner østrogen-varianter, som ligner dét, som den menneskelige krop producerer.
MEN - men derudover producerer hoppen yderligere 6-7 varianter af østrogen, som den menneskelige krop IKKE har.
I det oprindlige østrogen produkt Premarin - er der 50 østrogenvarianter - heraf er blot 3 normalt forekommende i den menneskelige krop!
MEN - det er medicinalindustrien ligeglade med - de lader alle varianter være i det østrogen de sender på markedet = patent. Og vi kvinder bliver fyldt med hormoner, som ikke er naturlige for vore kroppe.

Netop dette og den syntetiske fremstilling af hormoner, mener bio-identiske hormoner's læger er årsagen til div. kræft-tilfælde fx. brystkræft mv.

Jeg er ikke "klog nok" til at vide det - men gengiver, hvad jeg har set, læst og hørt.

Progesterone er et kvindeligt hormon.
Det er et hormon, som giver os følelsen af ro, balance, lykke og overskud - man kan sige, det er et hormon som stabiliserer vores humør og meget mere.
Tidligere mente man, at det var "et graviditets-hormon" - det er det også - men det er også noget vi har i kroppen, selvom vi ikke er gravide.

I Danmark gives gestangen (syntetisk fremstillet) som erstatning for den faldende progesteron-produktion (hvorfor ikke bare bruge naturligt progesteron - som kroppen jo kender i forvejen??)

Testosteron er kendt for at være "mandens hormon" - og det er det i høj grad også. Men vi kvinder danner det ligeledes - blot i mindre mængder end mændene (nogle kvinder danner for meget, og så er det et problem fx. at ha' ægløsning, at blive gravide, aggresivitet,skægvækst osv osv osv).
Testosteron er bla. vigtigt for vores lyst til sex!!!

Slutteligt har jeg hørt om væksthormoner.

Jeg har altid forbundet dette med "forbudte stoffer" som hjernedøde bodybildere brugte for at blive kæmpestore.

MEN - dr. Livesey forklarede mig, at det måske er kilden til hele sagen om at "ældes med værdighed" og ha' et godt liv også i de sene år.

Det er noget, som jeg skal til at læse om - bla. henviste dr. Livesey til en dansk forsker ved navn Anders Juul Jørgensen - som skulle være en af verdens førende på området.
Jeg har bestilt hans 500 siders bog (Growth hormone in Adults) - og vil forsøge at blive klogere.

Pt. har jeg ikke råd til at blive behandlet med dette - idet min læge siger det vil koste mellem 350-500$ pr. måned!!

Slutteligt vil jeg fremføre følgende:

Iflg. mine kilder og min læge, så skulle bioidentiske hormoner ikke ha' bivirkninger - sålænge de indtages efter lægens anvisninger. Samtlige stoffer er identiske med kroppens egne - og derfor "reagerer" kroppen ikke negativt på dem (div. sygdomme og bivirkninger)

Dét var vist dét for nu..........

77 kommentarer:

  1. Hej,
    Jeg er Q, 41 år.
    Jeg har med stor interesse læst din Blog og jeg er super interesseret i hvordan det går dig nu? har det hjulpet? Har du haft nogle bivirkninger ved behandlingen?
    Jeg synes alle mine symptomer er det du beskriver og overvejer at følge dit eksempel.
    Glæder mig til at høre mere fra dig...

    SvarSlet
  2. Hej med jer,

    UNDSKYLD at jeg først svarer nu - jeg er lidt ny hér i blogger universet, og har ikke set at der var kommet kommentarer. Derfor mit sene svar.

    Derudover har jeg haft meget om ørene (læs mit indlæg: Kriminaliseret af Lægemiddelstyrelsen)

    Artemis - jeg har haft det rigtig godt - og ikke haft en eneste bivirkning.
    Som sagt er det bioidentiske hormoner - dvs. mage til dem min egen krop danner (eller skulle forestille at danne!)

    Rita:
    Jeg har købt DHEA til 6 mdr. for 19.95£ - det er en ok pris syntes jeg.

    MEN - jeg vil bestemt ikke anbefale at man selv kaster sig ud i hormonbehandling.
    Eneste grund til at jeg gør det nu - er pga. situationen med Lægemiddelstyrelsen.

    Jeg vil anbefale at du/I finder en læge fx. i Tyskland, England el. Belgien og derigennem bliver vejledt.

    Det hormonelle system er ikke noget man ukritisk skal "lege med" - og jeg føler mig tryg idet jeg kender niveauerne fra min læges undersøgelser.

    Tilmeld jer meget gerne denne blog - er rart at vide at jeg ikke er alene.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  3. Rita - UNDSKYLD - er kommet til at slette dit indlæg ved en fejl (forsøgte at slette mit eget - begynderfejl)

    har læst dit indlæg og besvaret - skriv endelige igen.

    Smil fra Maibrit

    SvarSlet
  4. Kære Maibrit,
    Jeg følger dig også med stor interesse.Efter at have nærlæst Suzanne Somers bog om overgangsalderen, besluttede jeg mig også for at finde alternative løsninger. Har selv overvejelser omkring at finde en behandler uden for Dk - Gerne Europa. Nogen gode forslag? Jeg har prøvet at kontakte Victoria klinikken v/Anders Høj, der foretager hormonprøver og sender til USA. Men de hverken svarer på mails eller tlf. Nordic Clinic i Kbh laver også tests, men kan ikke hjælpe med præparater og dosering.
    Pt. er jeg på (bioidentisk Østrogen)Estrofem 1 mg (bider den over, så 1/2 morgen og aften) og smører mig med ProgestaCare (også bio) fra http://www.hbymail.co.uk/ - Der kan man også bestille pregnenolone. Men hvor meget og hvor lidt, er der ingen der kan svare på her i DK. Jeg skal have fjernet min hormonspiral, da den tilsyneladende indeholder Gestagen, der ikke er bioidentisk, men som er danske lægers svar på modvægt over for Østrogen. Over nettet kan man jo bestille saliva tests (spyttests), sende dem til USA og få et svar. Men det er jo ikke sådan ligetil med præparaterne, som du også selv har erfaret.
    Jeg leder som en gal på Nettet efter behandlere, men det ser ud til, at det hele foregår i USA. Så må man vel bare tage en masse med hjem i kufferten, når man er derovre. Jeg vender tilbage senere. Har også nogen spørgsmål/kommentarer til Tri-est/Triestrogen. Mange glade hilsner fra Lotte

    SvarSlet
  5. Hej Lotte,

    Velkommen til min blog - dejligt du er "med" :-)

    Jeg har også forsøgt at kontakte Victoria Klinikken i sin tid - men som du, fik heller ikke jeg et svar fra dem = USERIØSE!! (så'n tolker jeg det i hvert fald - el. også har de ikke styr på deres website)

    Skal jeg forstå det således, at du på egen hånd har påbegyndt en hormonbehandling?

    Jeg ville ikke selv kaste mig ud i hormoner uden at ha' været omkring en læge.
    Netop derfor tog vi den lange vej til USA for at være sikre på, hvad vi gjorde.

    Jeg selv er endnu ikke i overgangsalderen - ved ikke om du er??
    For behandlingen er anderledes når overgangsalderen ER indtruffet - men afhænger af dine tal - som jo er forskellige fra kvinde til kvinde.

    Blot ikke i Danmark - hér fodres vi med standardiserede syntetiske produkter (one size fits all) - underligt, ikk!

    På denne side kan man finde læger i hele verden:

    http://www.worldhealth.net/pages/directory/

    Søg under anti-age - og på dét land du vil søge på.
    Jeg har fundet læger hér i Europa.

    Jeg har, som du, også en Minerva spiral - og min læge i New York syntes den er en god løsning. Han har godkendt den, selvom den ikke er bioidentisk, idet den KUN virker lokalt i livmoderen.

    Hvis du er gået i gang på egen hånd - så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at søge bistand hos en ad de læger i Europa - som beskæftiger sig med dette område.
    De varer du køber (som man fx. også kan købe hos www.biovea.net i UK) er ikke garanteret rene og korrekte - vi har kun firmaernes ord for at produktet er i orden. Jeg har bedt om dokumentation el. laboratorie rapporter som beviser at produkterne er, som de skal være - men spises af med mails a la "jam - de er HELT i orden" = ikke seriøst - og man er lidt på eget ansvar i denne jungel.

    Skriv endelig igen - dejlig med "artsfæller"

    smil fra Maibritt

    SvarSlet
  6. Hejsa Maibritt,
    Tak for dit uddybende svar. Glæder mig til at nærlæse det i morgen og give dig mine kommentarer. Nu er det lige blevet ZZZ sent.
    :-) Hilsner Lotte

    SvarSlet
  7. Hej Maibritt,
    Jeg gik i overgangsalderen for et års tid siden. Efter en blodprøve, der beviste dette, gav min gynækolog mig Østrogenplastre (laveste dosis). Jeg havde i forvejen hormonspiralen.
    Mine hedeture forsvandt efter et stykke tid, og det var selvfølgelig fantastisk. Men mit humør var for nedadgående, min libido forsvandt samme vej, og jeg kunne ane kroppens forfald dag for dag. ØV!
    Så begyndte jeg at nærlæse, alt hvad der havde med overgangsalderen at gøre og stødte på Suzanne Somers bøger om bioidentiske hormoner. Lidt forinden havde jeg hørt om Progesteron i cremeform, som jeg bestilte fra England. Jeg smurte/smører mig , som det står på bøtten.
    Min kæreste tog noget phytoestrogen med hjem fra USA, og jeg smed østrogenplastrene. Min libido kom stærkt tilbage – Det samme gjorde mine hedeture…
    Nu er jeg så samme sted igen. Tager østrogen i pilleform (laveste dosis) og smører mig med Progesteron-creme. Humøret er ikke højt, min libido er nede, og jeg føler mig uoplagt, kedelig og nede.
    Jeg leder som en sindssyg efter en behandler, der kan teste mig, så jeg kan få balance i de hormoner. Har lige kigget på dit link, men synes ikke der kommer nogen op i nabolandene. Hvem er det, du har fundet?
    Dejligt at høre, at dine produkter nu endelig er på vej. Vil du fremover vælge at få sendt dine produkter fra USA? Jeg har planer om at tage til NY i nær fremtid, men alt andet lige er det jo nemmere med en specialist i Europa, når der skal laves opfølgning osv.
    Jeg ser frem til at høre fra dig.
    Glade hilsner Lotte

    SvarSlet
  8. Hej.
    Nu er det nok ikke så mange mænd der skriver til denne blok, så bliv ikke overrasket.
    jeg er 53 år og har et Prostata problem som jeg sådan set altid har haft uden at vide det.Jeg er født med en prostata der er for stor. pt. er den dobbelt så stor som normalt. Et normalt indhold af urin i blæren ligger på ca en halv liter for vandladning. jeg kan kun have ca to decilter. den eneste fordel ved det er at jeg ved hvor alle offentlige toiletter ligger i København, London, New York samt Miami.Lægerne kan Kun behandle mig ud fra derës viden om Prostata kræft og det har jeg ikke. de kan kun tilbyde en operation som jeg meget nødig vil gennemgå, da der er store risici forbundet med denne. Jeg ved at kvindelige hormoner kan få prostata til at skrumpe, men lægerne vil kun ordinere denne behandling til patienter der er i yderste kræft fase. har du kendskab til læger/ forskere der ved noget om dette. Jeg er selvfølgelig ikke interesseret i at en kvindelig hormonbehandling sætter mig et en køns bestemt ingenmands/kvindeland, Og tror at en evt. behandling under meget kontrol ville kunne læse mit problem. Lægerne ved bare ikke noget om denne form for behandling/ eller tør ikke prøve.
    Hilsen Ole

    SvarSlet
  9. Hej Ole,

    Velkommen til min blog - har du lyst, må du meget gerne tilmelde dig.

    Jeg vil være ærlig og sige, at jeg ikke kender meget til prostata-relaterede sygdomme.
    Jeg har hørt fra andre at der er forskellige muligheder mht. operationer, stråler, indsættelse af radioaktivt "guld-mini-stykker" til div. medicin.

    MEN - mht. bioidentiske hormoner, så er de selvfølgelig ikke kun for kvinder!

    Min læge i New York havde flere mænd i behandling, og jeg vil da gerne give dig hans kontaktoplysninger.
    Jeg fornemmer, du har været en del rundt i verden og hvis din vej falder forbi New York, så kunne det jo være godt at starte i den del af verden hvor viden på området er størst.

    Kik på www.physioage.com - og kik rundt på siden. I menuen vil du se et faneblad som hedder "Mens health" - klik på det og læs nærmere.
    Det specifikke svar på dine spørgsmål finder du nok ikke på siden - jeg kunne anbefale dig at skrive til dem - min læges navn er Ronald V. Livesey. (klik på "about us" og derefter på "physicians").

    Jeg ved ikke, om du har læst hele min blog - men vær opmærksom på, at man ikke kan få indført medicin fra lande udenfor EU.
    Eneste mulighed er at tage til New York (el. blot USA som helhed) hver 3. md. og SELV medbringe forsyninger med hjem til DK - men man må kun indføre hvad svarer til 3 mdr. forbrug.

    Mht. til vore hjemlige læger - så tror jeg, det er en kombination af både manglende kendskab samt manglende vilje/lyst (mod?)til at gå nye veje - så velkommen blandt os som tør .

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  10. Hej Annemette,

    Du lavede et opslag vedr. Thierry Hertoghe fra Belgien, men idet han har fokus på traditionel hormon behandling - så har jeg slettet det.

    Min blog fokuserer udelukkende på bioidentiske hormoner.

    Håber på din forståelse.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  11. Helt Ok uanset hvad - er jo din blog - men jeg har nu læst det grundigt igennem og forstod det som værende naturlige hormoner. Men ved også at du har langt mere viden og erfaring ;-)

    Dejligt at du er så hurtig ved tasterne.

    Jeg er igang med en gruppe på FB hvor jeg henviser til din blog.
    Er det ok med dig ?

    Siden hedder "Bioidentiske hormoner kontra "alm hormoner"

    Og 1000 tak for din beskrivelse vedr. hvad jeg skal være opmærksom på når jeg får resultaterne af blodprøven.

    SvarSlet
  12. Hej igen,

    Ja - det er ok at henvise til denne blog
    Ha' en dejlig lørdag aften :-)

    SvarSlet
  13. ;-) Jeg vender tilbage - har bestilt ny tid hos laboranten - er også ved at undersøge læge London, fly og hotel.
    Finde ud af med min veninde om hun vil med og i givet fald om det så blot er hende og jeg eller i følgeskab med flere.
    Hvor er jeg glad for at have fundet din blog.

    SvarSlet
  14. Mit humør er lavt - især nogle timer efter jeg er vågnet. Min erotik er nærmest fra at have været meget aktivt, gået i stå.
    Føler ikke jeg kan mærke noget.

    Am

    SvarSlet
  15. Er det en ide allerede nu at finde datoer for et besøg hos lægen i London nu ?
    Det er for at kunne få det hele til at passe med familien og jobbet.
    Am

    SvarSlet
  16. Hej Annemette,

    Mht. humør - er det pga. årstidernes skiften? (jeg selv HADER efterår og vinter - mener de burde afkortes til max. 2 uger pr. årstid og resten skulle være forår og sommer :-)
    Hvis det er årstidsrelateret - så kunne du måske hjælpe dig selv vha. motion og en lysterapi-lampe.
    Er det en decideret depression, så håber jeg du går til din lægen!

    MEN - er det din krops kemi som udløser dit lave humør - så ER der håb forude.

    Jeg selv er nået til et punkt, hvor jeg kan mærke, at jeg skal have tilpasset mine hormoner til min nuværende status.
    Alle kroppens hormoner flukterer op og ned igennem døgnet og ugerne - og påvirkes fx. af stress og belastninger - samt selvfølgelig kroppens egen udvikling (afvikling!!).

    Har du haft kontakt til klinikken i London?

    Som du måske har læst under "Besøg hos læge i London" - så har jeg haft kontakt til lægen (hun er en meget travl dame) - og hun er kun i London i november og igen i Januar.

    Mht. dato - så vil jeg helst afsted i november - men mit arbejde kræver en del i denne måned, så er ikke sikker på, at jeg kan få det til at hænge sammen.
    Jeg vil forsøge at chekke op på det.
    Derudover - så er der udover selve besøget hos lægen også fx. flybilletter og hotel som skal bookes - og jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan jeg/vi gør det, så vi får koordineret vore rejsetidspunkter/flyafgange og hotel.

    Foreslag modtages!

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  17. Annemette Nelleberlørdag, 16 oktober, 2010

    Kære Majbrit

    Der er gået et rejse bureau tabt i mig ; Jeg vil gerne byde ind med forskellige datoer i januar hvor det passer med et fly fra enten Billund, ålborg eller Århus lufthavn - jeg har brug for at vide hvor mange dage vi skal regne med at være i London ?
    Hotellet finder jeg efterfølgende. Hvis der så er nogen som vil bo eller rejse dyrere eller billigere kan de jo selv arrangere deres, uden at det går ud over det fælles projekt som jo er hormonerne.
    I øvrigt tak for dit svar på mit indlæg.
    Jeg er klar over at jeg er i "for fasen" inden det reelle klimakterium.
    Jeg vil ikke være afvisende overfor at jeg også påvirkes af vejret men jeg har de sidste mange år imødekommet den depressive tilstand med motion og vinterbadning ....... så min fornemmelse er at det kan være eller sikkert hormonelt.

    Am

    SvarSlet
  18. Glæder mig til at høre nyt efter du har været i London.
    Rigtig god tur - spændende hvilken inspiration du vender hjem med.
    Kunne man forestille sig at lægen var i en klinik i Danmark nogle dage i det nye år ?

    SvarSlet
  19. Hej Annemette,

    Sidste nyt er, at jeg blev nødt til at udsætte turen pga. mit job.
    Så - nu har jeg booket en tid til januar - hvor det passer ind i mine planer samt at lægen jo rent faktisk er til stede (en STOR fordel :-D).

    Jeg lagde ud med at sige at vi kunne arrangere en fællesrejse - men må ærligt erkende at jeg måske var lidt for kæk. For det er unægteligt svært at få alle ender til at nå sammen i ft. tid hos lægen, flyafgange og hotel.

    Da vi kiggede på at booke i nov - ville det koste os ca. 900£ for blot hotel og fly - deroveni kom konsultationen hos lægen.
    Det bílligeste vi fandt lå omkring 600£ og der var kun tid til besøg hos lægen (landede sent den ene dag og skulle rejse eftermiddag den næste) = alt for dyrt.

    Når jeg ser hende vil jeg forespørge på muligheden for at planlægge en konsultation i DK - MEN - ved ikke om det er tilladt pga. de danske regler på området.
    Danske læger må jo ikke praktisere indenfor dette område i samme udstrækning som de gør det i udlandet - så jeg tænker det kan være en forhindring.

    MEN - vender tilbage :-)

    SvarSlet
  20. Super at du har kontakt til en læge - jeg håber at lægen vil have lyst og at det vil være muligt med en konsultation her i DK nogle dage i det nye år.

    Og tak fordi du orientere ;

    SvarSlet
  21. Hej Maibritt og Annemette, jeg har lige været i London hos min gynækolog i Harley Street. Jeg kom tilbage samme dag: Cimber Air til Gatwick ca. kl. 07.00, ankom ca. 08.00 (UK tid). Tur/retur kostede ca. kr.600,00. Tog toget Gatwick Express (hvor man kan købe billetter ombord) til Victoria Station - Open return (gælder 1 måned) koster 28.70 pund. Jeg købte også en heldagsbillet til Undergrunden på toget(kan ikke huske hvad det kostede, men det var ikke en bondegård) Det tog en halv time fra Gatwick til Victoria Station. Jeg skiftede Undergrunds stationer to gange: fra Victoria Station til Oxford Circus, skiftede og fra Oxford Circus til Bond Street. Når man kommer op fra Undergrunden, er det en kort tur til Harley Street.
    Efter min konsultation (og jeg har aldrig haft det bedre end nu, hvor jeg har været på bio identiske hormoner i 2 mdr), spiste jeg frokost med gode venner der bor derovre, tog Undergrunden og toget tilbage til Gatwick, og jeg var hjemme kl. 22.30. Selve turen kostede mig ca. kr.1000,00. Håber det hjælper, vh Nana

    SvarSlet
  22. Hej Nana,

    Dejligt at høre at du har haft en god oplevelse med behandling med bioidentiske hormoner.

    Ja - billetterne kan fåes meget billigt - især hvis man er ude i god tid.
    Problemet hér var den korte tidsfrist samt at lægen kun havde en tid på en lørdag - og tilsammen gav dette kun muligheden for dyre afgange mv.

    Turen i januar er booket i god tid - både jeg og min kæreste tager derover, og tilbringer nogle dage i London. På denne måde får vi mest muligt ud af turen.

    MEN - dejligt at en sviptur er muligt for ca. 1000kr i rejseudgifter :-)

    Hvilke midler/hormoner er du i behandling med?
    Er du i overgangsalderen el. er du i peri-menopause?

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  23. Hej Maibritt,

    Jeg er hverken i det ene eller andet - jeg er 61, og fik for et par år siden alle mine menopause symptomer tilbage 10-fold, denne gang med hår affald! Og hjerte symptomer/stakåndethed (som nu også er forsvundet, fordi de var hormon betingede). Efter at have fået at vide, at "...det går over...", fik jeg endelig taget mine hormon tal, og mit FSH (som skal være mellem 0 - 20, var på 116. Som min læge sagde: "Der er en grund til, at du har det som du har". Efter at være hos en gynækolog her i landet, som ikke kunne se det problematiske i syntetiske hormoner, var det at jeg fandt frem til dig og den store undergrund af kvinder, der skriver om emnet! Og fik læst Susanne Somer's bog m.m.

    Jeg tager: Utrogestan 100mg (progesteron) og Hormonin (østrogen der indeholder alle 3 slags østrogen som vi producerer (i modsætning til de syntetiske, der kun indeholder østradiol)). Jeg tager kun en kvart, for min læge sagde at hvis jeg fik ømme bryster skulle jeg halvere pillen, og hvis jeg stadig havde ømme bryster, skulle jeg kun spise en kvart. Hvilket jeg gør.

    Mit hår er holdt op med at falde af og er begyndt at vokse ud. Jeg har ikke svedt siden, eller haft hedeture. Jeg er ikke stakåndet/uregelmæssig hjertebanken. Jeg klør ikke over det hele mere. Jeg sover godt. O.S.V.

    Fantastisk.

    Glæder mig til at høre om dit besøg hos Paivi Ahtonen, hun ser meget sympatisk ud på hendes hjemmeside.

    Mvh,
    Nana

    SvarSlet
  24. Hej igen,

    Utrogestan og Hormonin - er det i creme el. pilleform?

    SvarSlet
  25. Hej - det er i pilleform, begge to.

    SvarSlet
  26. Glæder mig til hvis/når jeg en dag er lige så velbehandlet ;

    Kære Anonym - hvad hedder din læge eller gynækolog ? Der er noget som tyder på at vedkommende er nemmere at få fat i end Paivi.

    Am

    SvarSlet
  27. Hej Nana,

    Det undrer mig, at din behandling er i pilleform!
    Traditionel hormonbehandling er i pilleform (oftest) - men mht. bioidentiske hormoner er oftest i cremeform.

    Ved pilleform skal hormonet igennem leveren og bliver dér omdannet til andre hormoner - dvs. styrken på det oprindlige hormon ændres.

    Ved creme optages det via huden og går i blodbanen - dvs. det optages uden at skulle igennem en process i leveren. Dermed er hormonet som oprindeligt.

    Jeg ved ikke hvilken læge du har besøgt - men som sagt undrer det mig at hun ordinerer hormoner i pilleform.
    Mange kvinder skal ligeledes tage testostoron - og dette hormon, skal iflg. lægen i New York ALTID optages via huden - ikke gennem leveren.

    Päivi Ahntonen har været igennem alle moduler i den amerikanske uddannelse på området - og hun er den eneste europæiske læge som hidtil har gennemført det.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  28. Hej Maibritt,

    Min læge hedder Dr. Shirley Bond. Jeg blev noget overrasket (ikke på den gode måde...) over at høre hvad du fortæller.
    Dr. Bond fortalte at hun har arbejdet med bioidentiske hormoner de sidste 25 år, og har arbejdet med Dr. John Lee, en af pionærerne.
    Senere: nu har jeg checket Utrogestan og Hormonin, og der står om dem begge, at de er bioidentiske - udvundet af Yams og Soy (jeg googlede: Utrogestan bioidentical hormone og Hormonin bioidentical hormone).
    Hvornår skal du afsted til London? Og er der plads til en til? Jeg tænker, at det - under alle omstændigheder - er en god ide at få en second opinion.
    P.S. jeg tager ikke testoteron, dr. Bond mente, at østrogen og progesteron var nok.
    Mange hilsner,
    Nana

    SvarSlet
  29. Hej Nana,

    Jeg har været på job i 3 uger med lange dage og ca. 5 timers transport pr. dag - så jeg har ikke lige fået svaret dig.

    Mht. "ledige pladser" - så kan jeg kun anbefale dig at ringe til Dr. Päivi Ahntonen kontor i London - se tråden med links (vistnok den seneste).
    Har hun plads, så er du selvfølgelig meget velkommen til at deltage.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  30. Hej Maibritt,

    Også jeg har været væk fra nettet - et uheld hvor jeg nu ikke må støtte på min fod de næste 5 uger, så det giver sig selv. Jeg prøver med en konsultation til foråret. Men jeg vil glæde mig til at høre om jeres oplevelser!
    Mange hilsner,
    Nana

    SvarSlet
  31. Hej Maibritt

    Nu er min krop lidt kompliceret da jeg har hypofyseinsufficiens og Addisons(binyefunktionen der også er ødelagt) grundet en svulst/betændelsestilstand jeg har haft i hypofysen gennem mange år og som først er fjernet for ca. 1 år siden. Men nu spørg jeg dig alligvel om råd da jeg ofte ikke føler jeg får hjælp til mine problemer på hospitalet. De prøver at hjælpe og tager blodprøver osv. Men nogle gange føles det også som om de er uvidende på nogle punkter/meget fastlåste/ fortæller ikke hele sandheden...nok en blanding. De vil f.eks. ikke lytte til at det her er en sygdom der også påvirker en meget psykisk.
    Jeg er i behandling med følgende hver dag og som også er under kontrol på Endokrinologisk afd. på Rigshospitalet:

    Eltroxin -stofskiftemedicin
    Trisekvens -østrogen
    Minrin -Vandstyrende hormon
    Hydrokortison -pga. binyrerne
    Væksthormon -for musklerne
    (Skal starte på Melatonin og undersøges nærmere pga. søvnløshed på et søvnlaboratorie).

    Har problemer med: Kvalme, diaré, svimmelhed(mest om morgenen) Og ellers ofte dirren i kroppen og fryser nemt og får en følelse af anspændthed og til tider stor nervøsistet når det kommer. Og så er der mine søvnproblemer som er de aller mest invaliderende for mig.

    Tror du DHEA og evt. andre bioidentiske ting vil kunne hjælpe mig og ved du om det er noget man kan få gennem en læge her i DK (altså DHEA, det andet er jeg godt klar over de ikke bruger her). Ellers skal jeg måske selv bestille det hjem og satse på det er godt for mig.

    Får ofte af vide af lægen at antidepressiv måske kan hælpe, men jeg må indrømme at jeg ikke synes det hjalp dengang jeg tog det for år tilbage og jeg ikke føler det er det jeg har brug for.

    Sidste ting er jeg tager HUSK for at holde min diaré nede som begyndte kort efter operationen. Kan jo også være jeg har fået noget madallergi -mavetarmlæge kunne dog ikke se mine tarme fejler noget ihvertfald.
    Og så så spiser jeg ellers forholsvis sundt og tager: Multivitamin, D-vitamin, Kalk og fiskeolie og prøver ellers at holde mig i gang fysisk så vidt muligt.

    PS. På forhånd undskyld min roman og mine mange spørgsmål ;-)
    Hilsen Maria.

    SvarSlet
  32. Hej Maria,

    Velkommen til min blog - du må meget gerne tilmelde dig :-)

    Pyh ha - du er da virkelig ramt af livet, jeg beundrer at du har mod og lyst til at tage kampen op!

    Jeg kender lidt til Addisons - har faktisk 2 bekendte som har denne diagnose.

    Din sygehistorie indeholder mange forskellige facetter - og idet jeg ikke er læge, er jeg ikke kvalificeret til at rådgive dig omkring alt dette.

    Min læge i USA diagnosticerede også mig med hypofyseinsufficiens - og satte mig i behandling med DHEA, pregnenolone, progesteron, melatonin, fiskeolie, D3 vitamin i høj dosis m.fl. (jeg er i peri-menopause = før overgangsalderen)

    Jeg kender ikke din alder - ved ikke om du er før el. efter overgangsalderen?

    HVIS du har mod på det (og råd?) - så ville jeg i dit sted rejse til USA, hvor de er langt længere fremme end hér i Europa.

    Jeg har selv brugt en læge Ronald V. Livesey fra klinikken PhysioAge i New York.
    Du kunne måske sende en mail med forespørgsler mht. dine diagnoser OG symptomer samt en liste over de medikamenter og hormoner du er i behandling med.

    MEN - jeg vil dog sige, at du behandles med hormoner, som sikkert er syntetiske - og jeg er sikker på at du med fordel kan udskifte disse med bioidentiske hormoner! Disse ligner de hormoner din egen krop danner/burde danne - de syntetiske indeholder udover de varianter kroppen kender, også varianter som ikke er naturlige for den menneskelige krop.

    Jeg har selv døjet med min mave i ca. 10 år - har været igennem div. undersøgelser og koloskopi....

    Min ene datter er just konstateret medfødt laktoseintolerens - og skal ha' laktosefri kost el. tilsætte lactrase (det enzym hun mangler for at kunne nedbryde mælkesukker).
    Jeg har fulgt hendes laktosefri kost - og VUPTI - så er min mave langt bedre (også selvom lægerne for ca. 6 år siden testede mig for laktoseintolerens!!).

    Godt at du skrev - og du skrev ikke "en roman" for nogle gange skal man bruge mere tid på at beskrive en situation korrekt - så det var lige tilpas :-)

    Skriv gerne igen - jeg arbejder på at få et website op at køre i 2011 (+ et par andre tiltag.....)

    Glædelig Jul til alle

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  33. Hej Maibritt

    Har du set denne side ?

    http://www.lifeq.dk/Default.aspx?ID=6

    Hvad mener du om den ??

    Knus fra Annemette

    SvarSlet
  34. Hej Annemette,

    Ja - jeg kender denne side.
    Kontaktede dem for snart 2 år siden - uden at få svar.

    Derudover - så må danske læger ikke hormonbehandle kvinder FØR overgangsalderen.

    Ligeledes kan de ikke behandle med DHEA, pregnenolone - idet det i Danmark anses for ulovlige dopingmidler.

    Jeg fik dispensation ved lægemiddelstyrelsen og hos politiet idet mine doser er så lave, at man nærmest skal indtage mit ½ års forbrug på én gang for at opnå noget som helst ulovligt :-)

    Lifeq behandler ikke udelukkende med bio-identiske hormoner - men de bevæger sig bestemt i den retning :-)

    ER man i overgangsalderen og har valgt at anvende hormoner, så vil jeg da bestemt anbefale at opsøge et sted som dette (fremfor traditionel syntetisk hormonbehandling).
    Dog med det forbehold, at man ikke kan få og modtage den fulde hormonbehandling, som man kan i udlandet - samt at man ikke kan behandles før overgangsalderen ER indtruffet (medmindre der er reelle sjældne sygdoms-undtagelser tilstede...).

    D. 24. januar rejser jeg til London - og vender tilbage med nyt derefter

    Og forresten - Godt Nytår til jer alle

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  35. Annemette Nellebergtirsdag, 11 januar, 2011

    Ok og tak. (øv troede lige jeg havde fundet noget godt til alle os med det behov :-(()

    Jeg tager en snak med dem hvis jeg hører fra Sussie Sheikh.
    Jeg har tjekket hende på google og hun er journalist.
    Det er hendes mand Søren Sheikh som er professor fra Odense universitets hospital.

    Jeg har skrevet til Paivi i London og jeg overvejer New York, kan slåes sammen med en rejse.

    SvarSlet
  36. Hej Maibritt
    Jeg glæder mig meget til at høre om dit besøg i London.
    God tur og alt efter hvad du fortæller efterfølgende vil være afgørende for om jeg også tager til London.

    Knus og pøj pøj fra Annemette

    SvarSlet
  37. Hej Maibritt.
    Jeg venter spændt på dine tilbagemeldinger fra din tur til London.

    Jeg har siden sidst fået kontakt til Sussie Sheikh - du ved fra lifeq.
    Jeg ved ikke om det er godt eller dårligt men det lød egentligt okay. Hun anbefalede også en læge i London.
    Jeg giver hermed linket videre til andre - hvis nu din læge Paivi i London er svær at træffe.

    Linket kommer her til Cecilie Tregear. Endnu en læge i London.
    http://www.wimpoleskincare.com/treatments/bio-identical-hormones.html

    SvarSlet
  38. Hej
    Rigtigt dejligt med denne blog. Jeg er en kvinde på 47år, som ikke har menstrueret overhovedet i 3/4 år. Jeg har begyndende klimakterielle problemer med nattesved, en anelse tørhed og ændringer i hudens spændstighed. Jeg er meget interesseret i at vide, hvordan man kommer videre med bioidentiske hormoner. Kan forstå på ovenstående, at der endnu ikke i DK findes læger man kan konsultere. Har også været forbi diverse klinikkers hjemmesider, men finde intet der syner professionelt og sikkert. Har læst bloggen her samt checket Paivi og Wimpoleskincares. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Man er jo nervøs for om det er sikkert og rigtige udsagn.
    Hvordan kommer man i gang? Kunne være interesseret i konsultation. Vil meget gerne tage til England, hvilket er overskueligt økonomisk og mht afstand. Er det bedst at have sine hormontal med til konsultation?
    Vil med glæde høre mere. Mange hilsner
    Maren47

    SvarSlet
  39. Hej Igen
    JEg har læst yderligere om bio-identiske hormoner, og synes der er meget divergerende meninger. Synes det er utroligt svært at danne sig et indtryk af de risici, der er involveret. Der er en del udtalelser fra læger og andre i USA, som bla kritiserer Suzanne Somers bog, og ikke mener der er den store forskel på brug af syntetiske hormoner overfor bio-identiske. Har I kommentarer til dette?
    mange hilsner
    Maren47

    SvarSlet
  40. Hej Maren47,

    Jeg er stadig i London og og kommer lige med et foreløbigt svar.

    JA - læger debatterer indbyrdes om det er "varm luft" al den debat mht. bioidentiske hormoner.

    Her er det nødvendigt at forstå, at medicinal industrien styrer systemet - især i USA.

    På lægestudiet får lægerne kun et part timers undervisning i hormonbehandling - og denne hormonbehandling er selvfølgelig via medicinalindustrien - og dermed er lægerne også fyldt af dén viden, som medicinalindustrien ønsker de skal ha'!!

    Som jeg har skrevet flere steder, så kan man ikke udtage patent på naturligt forekommende stoffer. Dvs. at bioidentiske hormoner IKKE kan patenteres af nogen, og idet medicinalindustrien lever af patenter, så er disse naturlige midler uinteressante - udelukkende af økonomiske årsager.

    Og af samme grund forsøger disse med al magt at bekæmpe de tendenser som netop går mod bioidentiske hormoner.

    Jeg vil sige at debatten for/imod hormoner (bioidentiske el. ej) er på samme niveau som debatten om man skal tage div. vitaminer og kosttilskud - det er en personlig sag, man skal gøre op med sig selv, om man ønsker at ha' det anderledes, end man har det nu.

    Jeg kan ikke sige, om du skal gøre det ene el. det andet.
    Jeg kan kun udtale mig om mine egne erfaringer og den viden jeg har opnået hidtil.

    JEG fortsætter med min behandling, og jeg fortætter med at researche viden på området.

    Konventionelle læger har kun få timers uddannelse i det hormonelle system - og dermed er deres generelle viden begrænset (jeg tror jeg ved mere om det end min egen læge!!)

    Læger som tør gå "imod strømmen" og forske på området, finder resultater som er yderst skræmmende.
    For snart 10 år siden var der en kæmpe undersøgelse i USA - vistnok kaldet "Womens healt initiative".... - jeg har ikke de eksakte tal hos mig - men disse undersøgelser viste foruroligende mange kræfttilfælde blandt de kvinder som var på traditionel hormoner.
    Faktisk var resultaterne SÅ skræmmende, at medicinalindustrien fik lukket denne undersøgelse/forskning ned.
    For kom denne undersøgelse til sin slutning og en endelig konklusion, så ville det være enden for de syntetiske hormoner vi kender i dag.

    De læger som deltog og har indsigt i de foreløbige resultater, har arbejdet videre "i det små" med forskning, idet resultaterne var signifikante mht. skadevirkningerne af de syntetiske hormoner.
    At hormoner som matcher vore egne molokyler er bedre for vore kroppe og system, syntes jeg lyder som "logik for perlehøns" og derfor har jeg valgt at gå den bioidentiske vej og dermed har jeg valgt den traditionelle syntetiske vej fra.

    Når jeg kommer hjem fra London vil jeg skrive om min oplevelse hér.

    Smil fra London
    Maibritt

    SvarSlet
  41. Kære Maibritt
    Tak for dit lange og gode svar. Jeg er spændt på at høre mere fra dig efter din tur i London.
    JEg skal i første omgang have lavet mit hormonspejl hos min praktiserende læge, og derefter vil jeg beslutte den videre vej. JEg er meget glad for at have fundet din blog, og for din seriøse svar. Det lyder, som om det er rigtigt svært at få en konsultation hos din læge Paivi i London? Og er det første gang du besøger hende? Jeg læser og søger på nettet for at finde så meget information som overhovedet muligt i denne forbindelse, da man jo pba tidligere kvinders dårlige erfaring med syntetiske hormoner, ser et skræmmescenarie for sig. På den anden side lyde det også meget fornuftigt, at man med skræddersyede bio-identiske løsninger netop vil undgå at overdosere sig.
    Jeg vil meget gerne høre mere om dit besøg og din vurdering af Paivi.
    Mange hilsner

    Maren47

    SvarSlet
  42. Kære Maibritt
    Ja, nu skriver jeg altså til dig igen - for efter en del nætter med forstyrret nattesøvn, som ikke er til at holde ud, er jeg næsten besluttet på at tage til London d. 9/2 eller 10/2, hvor Paivi har nogle åbne tider. Jeg er derfor meget spændt på at høre dine kommentarer til Paivi og høre om, hvordan hun virker mht viden og seriøsitet. Glæder mig til at høre fra dig. mange hilsner Maren47

    SvarSlet
  43. Kære Maren47,

    Jeg forstår dig og har derfor skyndt mig at skrive om mit besøg hos Dr. Päivi - se "Konsultation hos lægen i London".

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  44. Kære Maibritt
    Du er en engel - har nu læst dit indlæg og har rent faktisk allerede booket en tid hos Paivi. Da hun er svær, at få tid hos, valgte jeg at handle idag. Meget glad for din beskrivelse af hende, lyder virkeligt som om hun ved, hvad hun gør. JEg er ikke sikker på, at jeg kan nå at få mine hormontal med over, og spurgte ved bookingen, om jeg skulle have noget med. Da jeg fik at vide, at alle tests ville blive lavet på stedet, regnede jeg ikke med, at det var nødvendigt. Håber ikke, at jeg fejler her, da alt nu er booket også en svip-flytur.
    Jeg er mægtigt spændt på forløbet, men tak for din meget seriøse tilgang til tingene. Det er en stor hjælp. Mange hilsner Maren47

    SvarSlet
  45. Hej Maibritt

    Tak for dit svar d. 22. december. Har været meget dårlig af lungebetændelse, svimmelhed, lav saltbalance, hedeture m.m. og været inde i en periode med angst. Har derfor ikke lige fået skrevet igen men var skam meget glad for dit svar. Og det går også lidt bedre nu. Må se om jeg kan finde ud af mere om evt. skifte af min medicin hvis jeg en dag får lidt flere penge at rykke rundt med, og finde ud af om det overhovedet er en god idé. Jeg skal indlægges til søvnundersøgelser i næste uge hvor de måler noget med søvn/impulser/hjerne med elektroder.
    Husk hjælper mig okay for tiden og prøver på at leve med lidt mindre sukker og hvede -men det er svært for mig med sukkeret ;-) Venter på svar på blodprøve omkring cøliaki-test, fik min læge til at tage den. Nå ja laktose kan jo også være en årsag og jeg oplever min krop generelt er ret følsom så måske der er flere ting jeg ikke tåler så godt.
    Circadin (melatonin) hjælper lidt på at falde i søvn synes jeg, men de er dyre og 2mg er somregel ikke nok og når jeg tager 4-6 mg er jeg ofte også ret smadret dagen efter. Hvor meget tager du? Plus når jeg tager det fast hver dag gør det at min menstruation næsten forsvinder, som jeg jo ellers får østrogenbehandling for at få. Så det er meget forvirrende om det er en god idé. Må se hvad der sker og hvad de kommende undersøgelser viser.
    Forstår ikke hvordan man tilmelder sig som fast læser på din blog?
    Kh Maria på 31.

    SvarSlet
  46. Kære Maibritt + flere ;

    D. 30 marts har jeg en tid hos dr. Päivi Ahtonen. Jeg glæder mig meget og ser frem til mødet.

    Annemette

    SvarSlet
  47. Hej Annemette,

    Jamen - vi glæder og til også at følge dig og dine oplevelser med bioidentiske hormoner.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  48. Hej Maria,

    Beklager at jeg overså dit indlæg i farten.

    Jeg kan godt forstå hvis du føler dig lidt overvældet af livet lige nu - det lyder til du har mange ting at kæmpe med lige nu.

    Du skriver at du tager Circadin - som angiveligt skulle være melatonin.
    Det burde overhovedet ikke påvirke din cyklus (blødninger).
    Det er et "søvn-hormon" - og jeg syntes det lyder bekymrerende at du både mærker ændringer i dine menstruationser samt at du føler dig "smadret" dagen efter.

    Melatonin udskilles naturligt i hjernen, men mængden falder med alderen, og kan give søvnbesvær. Naturligt melatonin giver ikke træthed den efterfølgende dag.

    Jeg kunne da have en lille mistanke om, at det er et regulært sovemiddel du får........

    Af lægen i USA fik jeg udskrevet 1mg melatonin i kapselform (indtages hele) - men af lægen i London får jeg nu Melatonin på kun 0,2mg i en lille "pille" som man lægger i siden af kinden (efter tandbørstning) - hvorefter den langsomt opløses og optages via slimhinden i munden.

    Mht. at tilmelde sig bloggen - så gøres det fx. ved at klikke på linien "tilmeld dig via e-mail" - dette står lige under kommentarfeltet du udfylder, når du skriver til mig. På denne måde får du en mail, når der er nyt.

    Derudover kan du klikke på "Følg" - som du finder øverst til højre i bloggens skærmbillede - tror også det er dér du kan se at andre følger bloggen.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  49. Hej igen Mibritt

    Circadin er melatonin, men i depotform som udløses i løbet af natten. Når jeg kunne mærke det dagen efter var jeg oppe på 4-6mg. Den normale dosis i disse er på 2mg. men det virker kun nogle gange på mig. Men holder mig fra at tage mere da min krop som sagt ikke kunne lide det.

    Med hensyn til at tage det fast så påvirker det min østrogenbehandling. Og forhørte mig så på apoteket.dk, den er god nok Circadin kan godt påvirke østrogen når det tages fast.

    Hilsner fra Maria.

    SvarSlet
  50. Hej Maibritt

    Jeg rejser over til Dr. Pàivi på tirsdag men nu er jeg blevet nervøs fordi der er så lidt kontrol forbundet med blandingen af feks. cremerne. Hvilke tanker har du gjort dig vedr. dette punkt ?

    Am

    SvarSlet
  51. Hej AnneMette,

    Jeg forstår godt din bekymring.

    Jeg er selv typen som ikke tør gå i gang med fx. hormonbehandling medmindre jeg har fået sikkerhed for at tingene er i gode troværdige hænder.

    Dr. Päivi anvender et apotek i Tyskland og som hun sagde til mig "kvalitet og tysk grundighed"!

    Derudover sagde dr. Päivi at hun havde undersøgt flere steder og fundet frem til disse som hun vidste lavede korrekte doseringer og produkter.
    Tyskland er indenfor EU og jeg føler mig tryg ved at vide, at der er styr på tingene.

    Desuden antager jeg ikke at alle kan få "lov" til at blande hormoner (vi er jo i EU).

    Derudover kan jeg anbefale dig, at du selv stiller dit spørgsmål til Dr. Päivi - skriv evt. dine spørgsmål ned, så du sikrer at du ikke glemmer dem under konsultationen.

    Pøj pøj med turen - glæder mig til at høre nærmere. Skriv evt. om oplevelsen på tråden "Konsultation hos lægen i London" - så vi har nemmere overblik over erfaringer og oplevelserne :-)

    Kommer snart med nyt fra mig!

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  52. Tak

    og i min nervøsitets søgen fandt jeg dette på youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=Rl8fArd4vyw

    Vi bliver sikkert hurtigt flere og flere.

    Glæder mig til at høre nyt fra dig og jeg skriver næste gang i anden tråd.

    Annemette

    SvarSlet
  53. Jeg er 51 år og HÅRDT RAMT og er ikke engang stoppet med at menstruere endnu!!!!
    Og vil meget gerne høre om der er gode råd at hente her. Tænker at dette her er dyre sager jeg ikke har råd til.

    Kærligst Gitte

    SvarSlet
  54. Hej Gitte,

    Beklager mit meget sene svar - jeg glemte det i farten - UPS.

    Mht. din situation, så er jeg ikke kompetent til at rådgive dig - udover lægmands råd som fx. prøv med zoneterapi mv.
    Jeg vil IKKE råde dig til alm. syntetiske hormoner - det er jo det vores hjemlige læge system har at byde på.

    Min side er om bioidentiske hormoner, som desværre ikke er tilladt for danske læger endnu...... håber det kommer.

    Dog - er der nye toner på vej.
    Min læge fortalte om bioidentiske p-piller sidst jeg var hos hende - så måske vi snart ser en udvikling på området.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  55. Er der nogen der ved om det er lovligt at købe naturligt progesteron over nettet?

    SvarSlet
  56. Det er lovligt at købe det via nettet på sites fra f.eks. England og USA. Jeg køber det hos Silent Herbs.

    SvarSlet
  57. Hej Anonym og Diana,

    Jeg vil på det KRAFTIGSTE fraråde at man handler hormoner på egen hånd på nettet!!

    Men skal ikke pille ved det hormonelle system uden der har været en læge ind over.
    At man kan bestille det fra sider i Europa - gør det ikke nødvendigvist lovligt at indføre uden lægelig ordination.

    Man kan sagtens bestille alverdens produkter, piller og hormoner overalt i verden - kommer de fra leverandører udenfor EU - bliver de typisk taget i tolden.
    Bestiller man i Europa - så når varerne ofte frem - MEN - det er os selv som er ansvarlige for om vi bryder loven.
    OG bliver man taget i tolden, kan man risikere en straffesag.

    Jeg har selv lige fået taget blodprøver for hhv. progesteron, estradiol og testostoron.
    Disse prøvesvar skal bruges ultimo marts når jeg skal til opfølgende konsultation hos Dr. Paivi Ahtonen i London.

    Jeg understreger igen - jeg anbefaler INGEN at starte hormonbehandlinger på egen hånd!!!

    Maibritt

    SvarSlet
  58. Lidt fra Australien, Hvor jeg syntes det synd og uretfaerdigt at DANMAK, som jeg troede var helt paa toppen, angaaende helbredet, er i tenalderen,??

    Jeg har laest flere af Suzanne Somers boger og ihh hvor hun fik mig paa det rette spor,

    Forst for 8 aar siden hvor jeg ikke levede men kun existerede, fandt jeg en specialist i Skjoldbugs kirtlen, DR John Lee i Brisbane, han fik styr paa min alergi (flere) alle de symptoner der er forbundet med det. Jeg havde alle de ting der er listet, Nu har vi fuldstaendig styr paa den del.

    MEN , men jeg havde stadig hedeture selv om jeg fik hvad han mente var max af Bioidential hormoner FOR MIN ALDER, her gik han galt Suzanne fik mig til at finde en doktor der folger hendes direktion,

    NU, jeg lever fuld ud, har energi, ingen hedeture og jeg kan se min unge mand gennem 16 aar smile igen--- han er 14 aar yngre end mig.

    ---HVad jeg vil sige her er hvis okonomien tillader det, rejs til UK, USA Eller Australien, ligemeget hvor faa hjaelp , MEN ALDRIG ALDRIG start paa noget uden en specialist

    Du han komme i vaerre situation end du er nu, for det er ikke kun hedeture der skal styr paa det er hele ORKESTRET der skal spille sammen

    Jeg har en datter i Danmark 40 aar og jeg har selv sogt om der var nogen i DK med erfaring i Hormoner her mener jeg ikke den alm laege, de aner ikke en xxx. undskyld,

    Jeg vil folge denne blok her og se om der er lysning forude, min datter har store problemer med hovedpine hver maaned, Jeg tager det som min opgave at hjaelpe hende,
    CMS Brisbane

    SvarSlet
  59. Hej "Brisbane",

    Velkommen til min blog - du kan tilmelde dig, således du får besked, hver gang der sker nyt på siden.

    Dejligt at høre om dine erfaringer.

    Bioidentisk Hormon behandling er stadig "en by i Rusland" her i Danmark.
    Nogle få læger behandler også med bioidentiske hormoner - men det er ikke deres fokusområde.
    Alm. praktiserende læger ved stort set INTET om bioidentiske hormoner - tror lidt de trækker overbærende på skuldrerne og tænker "skøre kvindmenneske" og sætter mig i bås med div. "kvaksalvere" - men - tror de kommer til at ændre deres indstilling i de kommende år.
    Ligeledes kan kvinder IKKE hormonbehandles før overgangsalderen - dvs. når man er i peri-menopause.

    Derfor er jeg søgt udenlands.
    Jeg ville allerhelst have fortsat hos min læge i New York, men pga. af toldbarrieren mellem EU og resten af verden, så er det ikke en mulighed.

    Derudover - så er der meget skrappe restriktioner mht. div. stoffer - idet de i DK anses for at være ulovlige dopingmidler (se evt. indlægget "kriminaliseret af lægemiddelstyrelsen") - så det er ikke nemt at søge nye veje - man skal have mod og vilje :-)

    Jeg skal selv til en opfølgende konsultation i London d. 31. marts - er spændt på hvad mine hormonelle værdier viser nu.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  60. Her er et link til en liste over læger, der behandler med bioidentiske hormoner i Tyskland:
    http://www.vakverlag.de/vak_download/PLZ_Liste_bioident_Hormone.pdf
    Jeg har fået en tid hos dr. Barbara Doll i Hamburg, Jeg har valgt hende fordi det kun er 4 timers rejse med tog fra København, og fordi hun både er gynækolog og specialist i orthomolekulær medicin.
    Jeg har skrevet til det apotek i Tyskland, som leverer de bioidenske hormoner. Apoteket skriver, at de har haft problemer med levering til Danmark. Der burde ikke være problemer, når hormonerne leveres fra et EU-land.Er der nogle af jer, der har haft problemer med at modtage forsendelser fra apoteket? I bekræftende fald, hvad var problemerne? Måske skal man anmode apoteket om at lade være med at skrive "apotek" som afsender.

    SvarSlet
  61. Hej Hannah,

    Rigtig dejligt at du har fundet en side med henvisninger til tyske læger som behandler med bioidentiske hormoner - tak for det :-)

    Mht. Apoteket i Tyskland - så har jeg hidtil ikke oplevet problemer.
    Jeg har fået leveringer ialt 3 gange - i neutralt udseende forsendelsesposer.

    Skriv gerne igen og del din erfaring med din læge i Tyskland - mht. behandlings muligheder, priser mv.

    Smil fra Maibritt (som nyder at forårs-solen skinner)

    SvarSlet
  62. Hej :)

    Ved du om jeg kan tage pregnenolone når jeg er behandling for hypofyse og binyreinsufficiens? Og er der andet jeg burde tage. Har lige prøvet DHEA 25mg men fik søvnproblemer, så er stoppet igen. Endo vil ikke tjekke mine tal vedr. DHEA.

    Tager: Binyrebarkhormon, væksthormon, stofskiftehormon, vandstyrende hormon, østrogen og melatonin.

    Hilsen Maria.

    SvarSlet
  63. Hej Maria,

    Jeg vil igen fremhæve, at jeg ikke er læge - og altid vil anbefale at man ikke kaster sig ud i selv-medicinering med div. hormoner.

    Når dette er sagt, så vil jeg sige at Pregnenolone er et naturligt forekommende hormon i kroppen - som med alderen falder i sin produktion (som de fleste andre hormoner).
    Der er forskel på dosis for en kvinde før overgangsalderen - og efter.

    Er i tvivl om din læge kan/må vejlede - har ikke hørt om danske læger som behandler med DHEA og/el. Pregnenolone. (jeg går ikke ud fra at du tager de oplyste hormoner "på egen hånd"!!)

    Der er læger i hhv. Tyskland og England som har bioidentisk hormonbehandling som speciale - kik evt. på http://healthlongevity.co.uk/

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  64. Hej Maibritt

    Tak for svar. Jo jeg lidt dum og forsøgte DHEA på egen hånd da jeg var overbevist om at det ville være godt efter hvad jeg har læst. De andre ting bliver jeg behandlet med på en endokrinologisk afd. på Rigshospitalet. Og da de ikke kan/vil tjekke DHEA og sikkert heller ikke Pregnenolone, men jeg prøver at spørge dem næste gang.

    Hilsen Maria.

    SvarSlet
  65. Hej Maria,

    Mine læger i hhv. New York og England har anbefalet mig både DHEA og Pregnenolone.
    Begge hormoner er naturligt i kroppen - jeg får hhv. 10mg DHEA og 25mg Pregnenolone.

    Jeg kender dig ikke, din diagnose, alder mv.
    Får ca. 2 år siden fik jeg min praktiserende læge til at måle mit DHEA niveau - havde informeret hende om min udenlandske læge og spurgte hende direkte om det var noget jeg skulle holde hemmeligt for hende el. om hun ønskede at høre om det.
    Hun valgte det sidste.

    Har du mod på at tale med dine læger om det?
    Man skulle tro at endokrinologerne er de rigtige mennesker at tale med om dette - men iflg. min første læge i New York - så har bioidentiske hormoner og hele anti-age debatten ikke deres interesse/fokus.
    Men prøv - og skriv gerne tilbage om deres evt. svar.

    Ellers kunne du overveje at kontakte dr. Päivi Ahtonen i London - hun har mulighed for at teste de forskellige niveauer af hormoner.

    Men - jeg vil stadig opfordre dig til den yderste forsigtighed mht. at hormon-behandle dig selv - især hvis du har en sygdom/sygdomme som vedr. det hormonelle system.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  66. Hej igen Maibritt

    Jeg har nu delt mine DHEA-kapsler så der kun er lidt af halvdelen af pulveret tilbage = 10-12,5 mg. Det er jo på eget ansvar og hvis jeg igen får søvnløshed af DHEA'en stopper jeg bare igen.

    Har på det sidste mærket at jeg ikke har brug for nær så meget Hydrocortison/binyrebarkhormon. Det er jeg rigtig glad for, og hvem ved om jeg en dag helt kan undvære det. Så vil også gerne snart have lavet en synachtentest igen.

    Skal til Endokrinologisk afd. om en måned, der nævner jeg DHEA og Pregnenolone igen. Dvs. Pregnenolone har jeg ikke nævnt for dem før. Men vil gerne vide om de kan måle det.

    Udlandet er måske også nødvendigt, men venter ihvertfald indtil videre.

    Får du så også østrogentilskud udover de andre hormoner?

    Hilsen Maria :)

    Skal bare

    SvarSlet
  67. Min diagnose er hypofyseinsufficiens og sekundær binyreinsufficiens og jeg er 32 :)

    SvarSlet
  68. DHEA DHEA (dehydroepiandrosteron) omdannes i kroppen til flere forskellige aktive stoffer, bl.a. testosteron og østradiol (østrogen). Det styrker musklerne, holder slimhinderne bløde og fugtige, sørger for hårvækst under armene og omkring kønsorganerne; det stimulerer immunsystemet og giver større energi; det modvirker angst og depression, hæver stemningslejet, øger sexlysten (hos kvinder); det styrker hukommelsen og har (i hvert flad i dyreforsøg) vist sig effektivt mod cancer, diabetes og hjertesygdom. Desuden lindrer det ledsmerter. DHEA er det hormon vi igennem livet producerer i størst mængder. Hos unge voksne er koncentrationen af dette hormon i blodet næsten 20 gange så højt som koncentrationen af noget andet hormon. Også i vævene, inkl. hjernen, kan der findes store mængder. Alene DHEA- produktionen er nok til at holde binyrebarken travlt beskæftiget. En stor del af DHEA´s virkninger indtræffer dog først efter at det er omdannet til forskellige andre stoffer. Disse omdannelsesprodukter eller aktive metabolitter omfatter adskillige androgener, bl.a. testosteron og østrogen. DHEA er et kraftigtvirkende stof, men dets metabolitter har endnu mere omfattende effekter. Et af disse produkter, androstenodiol, stimulerer immunforsvaret 100 gange mere end det oprindelige DHEA – og androstenetriol 300 gange. En særlig vigtig egenskab ved DHEA er dets evne til at kontrollere nogle af de negative virkninger af overskydende cortisol. Hvis vores DHEA-koncentration er for lav, vil vores ansigt se anspændt ud, øjnene bliver tørre og mangler den vanlige ”gnist” og håret bliver tørt og sjasket. Behåringen under armene og i skridtet bliver sparsom, huden bliver tør og sart, vi kan udvikle topmave, ”appelsinhud” på lårene og området omkring kønsorganerne flader ud. Psykisk følger vi os nervøse, ængstelige og ”nede”. Hos kvinder aftager sexlysten. Energien lider også under det; et typisk symptom hos personer over 65 er problemer med at gå op ad trapperne.

    PREGNENOLON PREGNENOLON er det hormon jeg kalder for ”hukommelseshormonet”. I dyreforsøg forbedrer det hukommelsen 100 gange så meget som selv DHEA i samme dosering. Dets gunstige virkning på hukommelsen skyldes i hvert fald delvist at det giver klarere tanker og bedre koncentration (som naturligvis også er positive effekter i sig selv) og forhindrer hukommelsestab. Derudover kan pregnenolon i højere doser mindske træthed, modvirke depression, beskytte leddene, lindre kiverse gigtsygdomme samt fremskynde sårheling. Den måske mest særprægede effekt er at stoffet ifølge nogle patienter intensiverer oplevelsen af farver. Pregnenolon, som dannes i binyrebarken, er et forstadium til alle binyre- og kønshormoner. Det er det hormon der optræder i rigeligste mængder i hjernen; der er to til fire gange så meget pregnenolon som DHEA, som i forvejen har en koncentration i hjernen der er dobbelt så høj som i blodet. Pregnenolonkoncentrationen i hjernen er 75 gange så høj som i blodet. Mangel på pregnenolon vil uvægerligt medføre hukommelsesproblemer og svigtende koncentration. Man bliver sårbar over for stress og depression, risikerer at udvikle kronisk udmattelse og nedsat fysisk ydeevne. Der kan opstå ledsmerter og abnormt høj urinproduktion. Fordi pregnenolon bidrager til produktionen af så mange andre hormoner, vil mangel på det medføre en dominoeffekt – ledsaget af utallige andre symptomer. For at nævne et par eksempler: de slappe muskler og de manglende hår i armhulerne der kendetegner lav DHEA-koncentration, blodtryksfald og vægttab forbundet med cortisolmangel, eller blodtryksfald og svimmelhed, specielt når man rejser sig op (ortostatisk hypotension), som ved aldosteronmangel.

    SvarSlet
  69. Hej Maria,

    Ja jeg får også en østrogenvariant; Biestrogen bestående af 20% Estradiol micro og 20% Estriol micro 0,5% (5 mg/g)

    Østrogen produktet anvender jeg fra dag 1 - 25 og progesteronen anvendes fra dag 15-25.

    Mth. DHEA - så burde det overhovedet ikke påvirke din søvn - tænker det er andre faktorer som spiller ind.
    Jeg tager det om morgenen.
    Derudover har jeg melatonin tabletter som skal opløses i mundhulen - dem anvender jeg efter behov.

    Nu ved jeg ikke om det er dig; Maria som har indsat en tekst vedr. DHEA og Pregnenolone - hvis det er, så må du meget gerne skrive hvem der er forfattern (kildeangivelsen) - så vi ikke bruger andres viden uden at oplyse, hvor det kommer fra :-)

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  70. Hej
    Jeg undre mig lidt over at du skiver at Dr. Thierry Hertoghe kun bruger traditionelle syntetiske hormoner. Jeg har selv været hos ham 2 gange, og jeg får bioidentiske hormorner som DHEA, Pregnenolone, Oestrogel, Testogel, Thyroid Erfa, Progesterone. Han bruger også syntetisk thyroid, men et præparat med både T3 + T4 som ikke findes i Danmark.

    Han er meget dygtig, men konsultationer er også meget hektiske, så jeg overvejer en anden læge for fremtiden.

    mvh
    Dorte

    SvarSlet
  71. Hej Dorte,

    Velkommen til.

    Jeg ved at Dr. Thierry Hertoghe behandler med bioidentiske hormoner - men - har hørt og læst at han også anvender alm. syntetiske hormoner.
    Jeg er sikker på, at han (som du siger) er dygtig og kompetent, men idet jeg har opfattelsen af at han ikke er "ren bioidentisk" så har jeg ikke anbefalet ham.

    Har ikke kikket på hans website for nyligt - måske han har ændret sin forretnings/kliniks fokus!?

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  72. Hej Maibritt.
    Jeg er 50 år og har været i overgangalderen i ca 1,5 år...hedeture kan jeg leve med og ingen søvn måske også, men værst af alt, min sexlyst er total forsvundet, som om ledningerne er revet total over. Sådan har jeg aldrig haft det....jeg er vild med min mand og får masser af omsorg og kærlighed, kan godt få orgasme, men stadigvæk ingen lyst...Er på alm hormoner men de har ikke hjulpet, kun på hedeture, har ledt med lys og lygte og fandt så endelig denne side...hvad er dine erfaringer med manglende sexlyst og bioidentiske hormoner? mange hilsner Franciska

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Franciska,

      Velkommen til min blog - du kan tilmelde dig min blog, så du får besked ved nye indlæg :-)

      Jeg har endnu ikke selv oplevet fravær af sexlyst/libido.

      Men - jeg er helt sikker på, at der er hjælp at hente.
      Manglende sexlyst er ofte en "bivirkning" for nogle kvinder i overgangsalderen, og det skyldes et faldende testostoron niveau.

      Derfor vil løsningen ofte "blot" være, at tilføre hormonet og dermed give kvinden sin libido tilbage.

      Har du fået målt dit testosteron niveau?
      Bliver du pt. behandlet med dette hormon?

      Hvis du foretrækker at forblive i dansk regi, så start med at tale med din læge vedr. test af testosteron.

      Ellers kan du kontakte fx. Päivi Ahtonen som bor i USA - men har Europæiske klinikker i hht. Irland og London - hendes webside hedder www.healthlongevity.co.uk
      Hun arbejder udelukkende med bioidentiske hormoner.

      Smil fra Maibritt

      Slet
    2. Hej Maibritt...tak for svar..jeg har talt med stort alle i sundhedes systemet, men de kan ikke gøre noget særligt, andet end alm hormoner.....jeg har nu skrevet til Barabra Doll i Hamburg, efter at have fundet hendes navn her på din bloog, og det er lidt lettere at komme til Hamburg frem for London og USA, desuden havde Parvi Ahtonen først en tid i feb. 2013. Jeg har fået en tid den 4.12 hos Doll, har du hørt noget om hende?
      mange håbefulde hilsner Franciska

      Slet
  73. Hej,

    Jeg har netop fundet denne fantastiske side, som heldigvis handler om hormoner, og om hvor dårligt hjulpet man er i DK før overgangsalderen.

    Jeg er meget syg og har været det i ca. 7 år, hvor jeg kun har fået det værre og værre. Jeg er blevet kastet rundt fra A-Z i det danske sygehusvæsen, -uden at nogen dog har ville lytte på mig.

    Jeg er tidligere p-pille bruger gennem ca. 20 år. Fik dem ordineret som 15 årig pga menstruationssmerter. Og da jeg stoppede med dem som 36 årig gik alt galt.

    Jeg har takket været denne side fundet ud at, at der heldigvis findes alternativer i udlandet.

    Jeg skal ned til Barbera Doll i Hamborg i morgen, og jeg er meget spændt på, hvad hun ender med at finde ud af, idet jeg selv er overbevist om at meget af det, jeg lider af skyldes hormonmangel.

    Mange hilsner fra
    Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette,

      Velkommen til min blog - du kan tilmelde dig, så du får besked hver gang der er et nyt indlæg :-)

      Dejligt at du kan bruge min side, og du er meget velkommen til at fortælle om din behandling og din oplevelser - om det hjælper dig, og på hvilke områder.

      Håber du havde en rigtig god tur til Hamborg :-)

      Smil fra Maibritt

      Slet
  74. Kære Maibritt,

    Jeg er igang med et projekt - er der nogen mulighed for at kunne kontakte dig?

    Kærligst fra Karen

    SvarSlet