Søg i denne blog

tirsdag den 1. februar 2011

Konsultation hos lægen i London

Hej

Så er jeg hjemme igen efter nogle dejlige dage i London.

Onsdag d. 26. januar havde både jeg og min kæreste en tid hos Päivi Ahtonen i Harley Street, London.

Vi dukkede op til aftalt tid kl. 10 - blot for at få at vide at de ikke havde en aftale på os før kl. 11. Da vi kom tilbage kl. 11 - fik vi at vide at det først var kl. 12!??

MEN - dr. Päivi valgte at se mig - og min konsultation startede kl. 11.15 - en lidt skæv start, og vi valgte, at aflyse min kærestes tid hos hende.
Hun undskyldte med, at de var kommet på nye servere og at tiderne var blevet komplet mixet rundt!

Heldigvis for mig så er jeg velforberedt og kender til bioidentiske hormoner - tror ikke det ville ha' været så rart for en helt ny patient, som ikke er i behandling el. har kendskab til bioidentiske hormoner.
Jeg forstod på hende, at det ikke er noget som er hændt tidligere - så I andre som måtte vælge en konsultation hos hende, vil nok ikke komme ud for samme oplevelse (heldigvis!!)

Dr. Päivi Ahtonen er en meget smuk, feminin kvinde på 54 år - men ser langt yngre ud. Hun taler engelsk med finsk accent.
Hun er venlig og imødekommende - og virker på mig som en dygtig kompetent læge (hun er den eneste læge i Europa, som har været igennem alle 3 amerikanske certificeringer indenfor anti-age).

Dr. Päivi  ville teste mine hormonniveauer for hhv. testostoron, progesteron og østrogen via en spyt-test inden hun ville fastsætte dosis på de forskellige hormoner. Testen skal udføres på d. 21. dag i cyklus hvis man er peri-menopausal (før overgangsalderen) og nedfryses - og er dermed en test man skal gøre hjemme.
(er man i overgangsalderen kan prøven laves på en hvilken som helst dag i måneden)

Jeg aftalte med dr. Päivi, at jeg skulle lave testen tidligt mandag morgen og derefter nedfryse den.
Derefter skal den fremsendes evt. med kurerpost - men det er hundedyrt.
Det koster fra 200 - flere tusinde kroner - de 200 er fra GLS som kun kan love at pakken er fremme indenfor 2-6 dage i Europa = IKKE godt nok. Post Danmark kan ha' den fremme indenfor 2-3 dage med A-post - og hvis jeg betaler ekstra for express-levering - så lover de at den leveres tidligt på dagen hos modtager.
Jeg har valgt PostDanmark - og afleverer min forsendelse i dag sidst på eftermiddagen - så er den fremme måske allerede torsdag - senest fredag. (dette koster ca. 120 kr)

Derudover valgte Dr. Päivi at reducere mit DHEA til kun 10mg pr. dag (pt. er det 25mg),
Som sagt vil hun afvente mine testresultater, inden hun udskriver doser på hhv. progesterone og evt. østrogen + testostoron.
Hidtil har jeg ikke fået østrogen - men hun mener, at jeg nok mangler det.

Hun godkendte mit indtag af vitaminer, Q10 60mg, Omega 3. 
Jeg fortalte at jeg tog ekstra stærk (efter danske forhold!!) D3 vitamin på 35ug (svarende til 1400 internationale enheder).
Hun sagde, at det var alt for lidt. At anbefalingerne i dag var på 5-6.000 enheder dagligt - og at selvom hun selv boede et sted med meget sol, så tog hun selv 5000 enheder hver dag.

Jeg ved, at det i danske lægers ører sikkert lyder vildt, men jeg vælger at tage en højere dosis.

Hun ville fortsætte med at give mig pregnenolone 25mg (som min amerikanske læge startede mig op på).

Hun får sine bioidentiske hormoner fra et apotek (compunding farmacy) i Tyskland, hvis midler er testet og godkendt.
Jeg skal fortsætte med melatonin - men i en lavere dosis på vistnok 0.2 . Det er "sub-lingual", hvilket betyder at det er en tablet som skal opløses under tungen.
Den variant som jeg har taget hidtil, er 1mg i en kapsel.

Melatonin er det stof, som dannes i hjernen,  når vi sover - og med alderen falder denne produktion = søvnløshed/søvnproblemer.

Som sagt har jeg endnu ikke fået leveret hormoner mv. - idet jeg først skal have afsendt min prøve og afvente resultatet heraf.

Dr. Päivi bad mig undlade at anvende progesteron, indtil jeg havde lavet testen (for at få mine reelle værdier) - og dét var noget af en udfordring.
For jeg bruger typisk progesteron cremen fra dag ca. 15 indtil menstruation - og det hjælper bla. på brystspændinger og humøret, og det var lige netop i "de dage".
Men både jeg (og min søde kæreste) overlevede dagene uden progesteron - selvom jeg følte mig som "Dolly Parton" og nok stod "lidt højt i tændingen" (PMS, humørsvingningerne....) :-)

Da jeg havde lavet spytprøven, var det første jeg gjorde at smøre progesteron-cremen på.
Et råd fra dr. Päivi var at smøre progesteron direkte på brysterne, dér hvor ømheden sidder (i mit tilfælde på ydersiderne)
Jeg har fulgt hendes råd og må sige, at det er effektivt.

Konsultationen var lidt forhastet (pga. tids-mix-up) - men jeg fik forespurgt om hun evt. kunne komme til Danmark til et foredrag og måske udføre konsultationer hér - hvis jeg kunne samle nok interesserede!
Dette er noget vi vil tale yderligere om - men jeg vil da lægge det ud til jer - om det har jeres interesse, el. om I kender nogle som vil deltage.
Jeg tænker, jo flere jo bedre.

PRIS:
En konsultation koster fra 230-260£ - hvoraf man skal indbetale et depositum på 50£ ved bookning af konsultation. Derudover koster fx. spyt-testen også penge - i mit tilfælde var det 2 x 68£ (+forsendelse til England bagefter)
(1 pund er pt. ca. 9,20 kr.)

Dr. Päivi oplyste at det normalt koster ca. 300-320 Euro for 6 mdr. forsyninger af hormoner. Dette er nogenlunde det samme, som jeg gav i USA.

Det er bestemt ikke "gratis" at være i behandling, men for mig er det en nødvendighed.

Jeg har på de 14 mdr. jeg nu har været i behandling oplevet en forbedring i  mit velvære, en bedre søvn mv.
Mit håb kunne være, at sundhedsstyrelsen åbner op for at tilsvarende behandling kan tilbydes i Danmark, for det er da nemmere at kunne opsøge en læge i det land man bor - samt at man jo ikke skal spekulere på en evt. sprogbarriere.

Jeg taler flydende engelsk og kender efterhånden de hormonelle fagudtryk.
Skal man til en konsultation, så er det nødvendigt at kunne tale og forstå sproget el. at have en person med som kan.

Et godt råd vil være at medbring evt. udskrift at  relevante blodprøver vedr. hormoner - så kan hun se hvordan de ligger lige nu.

Det vil også være godt at have gennemtænkt/forberedt hvad som fylder mest lige nu i dit liv - er det fx. hedeture, humørsvingninger, sexliv, psyken osv., således at timen anvendes bedst muligt for dig.
Ved at forberede dig har du også mulighed for på forhånd at slå evt. ord op i ordbogen, således at du kan forklare dem korrekt til lægen :-)

Husk på, vi er forskellige og vore gener og symptomer kan vareiere fra den ene kvinde til den anden - tag ejerskab for dine symptomer, for kun på den måde kan Dr. Päivi hjælpe dig.

Derudover vil jeg da slå et slag for mændene.
Min kæreste vil på et senere tidspunkt også i behandling hos hende - mænd oplever  også gener efterhånden, som de bliver ældre.
Man taler om den androgyne menopause - og mænd kan have store gener og kvaler efterhånden som deres testostoron-niveau daler.
Og det har ikke kun med potensen at gøre.

Inden det når dertil, vil der ofte være en lang række andre symptomer, som mænd slås med fx. manglende koncentration, dalende livsglæde/engagement, træthed, vægtøgning (som os kvinder), reduceret muskelstyrke osv.

Derudover - så skulle en afbalanceret hormonbalance også kunne modvirke fx. Alzheimers, flere kræftformer mv. - og dette gælder både mænd og kvinder.

Dette var hvad jeg har til jer lige nu - vender tilbage når jeg får yderligere besked på bla. mine tests.

25 kommentarer:

  1. Hej Tak for din gode blog. Jeg har netop bestilt en tid hos en Endokrinolog i Belgien. Dr. Hertoghe. Han har specialiseret sig i Anti Aging Medicine. Jeg har været alvorligt syg i mange år. Efter at jeg er begyndt at nærme mig overgangs alderen blev jeg mere og mere opmærksom på den rolle hormoner spille i vores velbefindende. Jeg eksperimenterede på egen hånd med Progesterone creme som jeg købte hjem fra England og mærkede at det gjorde en forskel. En anden syg kvinde havde fået stor hjælp af dr. Hertoghe og jeg besluttede at få en tid hos ham. www.hertoghe.eu Havde jeg læst din side tidligere, havde jeg nok rejst til London istedet, men nu er jeg i gang med det her projekt. Lagde mærke til at din læge tester via spyt. Jeg skal sende urin og blodprøver til Hertoghe. Held og lykke med din videre behandling vh Helle

    SvarSlet
  2. Hej Helle,

    Tak for rosen :-)

    Jeg har selv undersøgt dr. Hertoghe i Belgien, men idet han ikke udelukkende beskæftiger sig med bioidentiske hormoner, så valgte jeg ham fra.

    Jeg startede selv hos en læge i New York - og er just skiftet til lægen i London.
    Nu ved jeg ikke hvor langt du er i processen - har du afsendt urin- og blodprøver?
    Hvis ikke - kan du jo stadig nå at ombestemme dig mht. valg af læge, hvis du føler at en anden læge appellerer mere til dig.
    Der er flere læger i england - men jeg har valgt Päivi, idet hun iflg. mine oplysninger er den som har været igennem alle kurser indenfor netop dette felt.

    Du skriver, du har været alvorligt syg i en del år, og jeg ved selvfølgelig ikke hvilke sundhedsmæssige udfordringer, du lever med, så vil nøjes med at ønske held og lykke til dig også.
    Du må meget gerne tilmelde dig min blog, så får du en mail, hver gang der kommer nyt.

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  3. Hej Maibritt
    Jamen, så har jeg også været hos Päivi, og kan kun bekræfte, at hun er en utroligt sød og kompetent kvinde. Jeg føler mig i hvert fald fortrøstningsfuld ved tanken om, at kunne starte på behandling og om at mine hormontal hele tiden kontrolleres og min krop dernæst får, hvad den har brug for.
    Vil lige spørge dig ang. testen - du har besluttet at den godt kan sendes pr. A-post med express tillæg, hvilket således skulle kunne få den frem i løbet af 2-3 dg. - dette skulle altså være forsvarligt tidsmæssigt, selvom der på prøveinformationen står 'next day delivery'???

    Det ville jo være rart eftersom det jo allerede er omkostningsfuldt.

    Mange hilsner til dig og igen tak for din offentliggørelse af dine erfaringer!!! Maren47

    SvarSlet
  4. Hej Majbritt.

    Vi er 2 som påtænker et besøg hos Pâivi i London men vi ville selvfølgelig synes at det kunne være dejligt hvis hun kunne have konsultation her i Danmark.

    Tror du der bliver mulighed for det ?

    Og ved du hvilke tidspunkter hun er bedst at træffe i London ?
    Og tak for info også fra dig Maren

    Annemette
    Hejsa fra
    Annemette

    SvarSlet
  5. Hej Maren,

    Mht. spyt-testen - så skal du tage den fastende om morgenen (husk at skylle munden inden du går i gang) - og derefter skal prøven i fryseren (sammen med fryse-geleen).
    Lad prøven være i fryseren i min. 1 døgn.

    Jeg tog prøven mandag morgen og indleverede den på mit lokale posthus tirsdag eftermiddag lige inden lukketid kl. 17 - og dermed sikre at prøven er på frost længst muligt.

    Iflg. Päivi er det vigtigste at prøven fryses godt igennem inden afsendelse (noget med at div. processer standses ved frysning).

    Jeg vil helt klart anbefale at tage prøven mandag morgen (HVIS du er i overgangsalderen - er du i peri-menopause, skal du tage den på ca. d. 21. dag) - og så afsende prøven en tirsdag.
    På denne måde er du sikker på, at prøven ikke kommer til at ligge i et postlager weekenden over.
    Er du i peri-menopause og din. 21. dag falder EFTER mandag - så lad prøven ligge i fryseren indtil den efterfølgende mandag (igen - for at sikre at den når frem hurtigst muligt efter at være taget ud af fryseren)


    Hej Annemette,

    Mht. konsultation i DK - så er det ikke noget som sker lige foreløbig.

    Hvornår Päivi har træffetider er meget forskelligt idet hun opholder sig i USA, England og Irland.
    Derfor skal I ringe til hendes booking i Harley Street - de kan booke i ht. de tider som Päivi har oplyst for næste ledige konsultation i London.
    Alternativt kan I sende en email.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  6. Kære Maibritt

    Tak for dit prompte svar mht spyttesten :-)) Dejligt. Jeg har svært ved at sige, hvor jeg er for efter 3/4 år uden menstruation, fik jeg menstruation forleden dag, og min 21. dag efter start heraf falder heldigt på en mandag. Så regnskabet passer og så vil jeg sende, som du siger om tirsdagen efter prøven har ligget i fryseren til om eftermiddagen. Man kan så håbe den når frem på 2-3 dage, som a-post+express lover det.
    Tak for hjælpen. :-)
    Maren

    SvarSlet
  7. Hej Maibritt og andre :-)

    Vil blot sende mine kommentarer og oplevelser med Päivi og bio-identiske hormonbehandling - indtil videre.
    Har været hos Päivi februar, taget spyttest og nu fået svar herpå, samt haft telefonkonsultation desangående. Mht spyttest fulgte jeg Maibritts råd om at sende pr. express post til England, hvilket også fungerede. Dog var min test sendt tirsdag eftermiddag lang tid undervejs. Den blev først afleveret om mandagen, hvilket heldigvis for den type test, jeg skulle have, stadigvæk var acceptabelt. Dog skal man lige tage i betragtning, at tirsdag sen eftermiddag som afsendelse kan være lige det seneste, hvis den skal nå at blive leveret inden udgangen af samme uge.
    Havde telefonisk konsultation med Päivi i går aftes lidt i 10, hvilket både var søndag og om aftenen. Havde ikke i først omgang forstået at det var en PM tid, hvorfor jeg ventede på opkald om formiddagen. Det skal man lige mærke sig.
    Det skulle nu komme igang og jeg afventer modtagelse af hormonpræparater fra Tyskland.
    Dog vil jeg spørge om nogle af Jer har erfaringer med indkøb af anbefalet produkt: Indole-3-carbinol, som skulle være godt som anti-kræft produkt især for bryst og prostata kræft. Dette anbefaler Päivi i forbindelse med indtagelse af hormonpræparater. KAn ikke finde det på danske helsebaser.?? Lad mig høre.
    Mange hilsner
    Maren47

    SvarSlet
  8. Hej Maren,

    Ja tid er noget som lige skal afklares - for der er tidsforskel fra DK til UK - og endnu mere til USA.
    Så - hvis man aftaler kl. 7 pm. - så er det kl. 19 om aftenen - men ringer hun fra UK - så er det faktisk kl. 20 DK tid (idet UK er 1 time bagud). Lidt forvirrende - men ikke noget man lige kan lave om på.

    Jeg har selv modtaget mine hormonpræparater nu - og er som noget nyt nu også kommet i behandling med østrogen.
    Mine østrogen niveauer var "helt normale" - for en 60 årig kvinde!!!!
    Ikke så fedt når man ikke er fyldt 45 endnu!

    Mine østrogen niveauer er altså unormalt lave og (forhåbentlig) årsagen til mine mange gener denne vinter - fx. hudkløe, humørsvingninger mv.
    Så nu smører jeg østrogen gel på indersiden af overarmene hver morgen fra dag 1-25 i cyklus.
    Progesteron fra dag 15-25.
    Derudover får jeg DHEA 10mg og Pregnenolone 25 mg i én kapsel.
    Til natten tager jeg en Melatonin tablet, som opløses langsomt og optages via slimhinden i kinden.

    Jeg er spændt på, om jeg kan mærke ændringer mht. østrogen - men det hører I mere om senere.

    Mht. Indole-3-Carbinol - så er det et naturtilskud - som ikke er så nemt at få fat i, i Europa.
    Jeg har dog fundet et sted;

    Detox People:
    http://www.detoxpeople.eu/index.php?l=product_detail&p=104

    Jeg har endnu ikke selv købt det - overvejer.
    MEN - Dr. Päivi fremhævede, at det især var i Broccolli - så måske man skulle spise ekstra meget af det :-)

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  9. Hej Maibritt
    Tak for dit svar.
    JA, klart mht tidsforskel, og det er muligt, at jeg bare ikke har hørt, at sekretæren har sagt 9PM. Dette blot for at gøre opmærksom på, at Päivi også giver konsultation om aftenen, så man skal mærke sig tiden.
    Tak for din webside-angivelse!! Den checker jeg ud. Du har ret, at man kan spise megen broccoli, dog opfattede jeg dette tilskud som rimeligt vigtigt til bevarelse af brystsundhed.
    Du får også DHEA og pregnenolone - er det din amerikanske læge eller Päivi, som har sat dig i den behandling og af hvilken grund?
    Hun beskrev også mit østrogenniveau som rimeligt godt, men føjede også den lille krølle på at det var for en 60-65 årig. Så derfor skulle jeg starte med en meget lille dosis af dette også sm m progesteron.
    Jeg har aldrig været på hormoner før, så jeg er også lidt spændt på effekten og eventuelle bivirkninger.
    Tak for dine sædvanlige gode og uddybende svar.
    MVH
    Maren

    SvarSlet
  10. Hejsa

    Jeg vil starte med at sige mange tak for alle de gode tips jeg har fra denne blog.

    Jeg havde konsultation hos Pàivi d. 30 marts 2011 kl. 11.00. Min mand var med.

    Hjemmefra havde jeg forinden været hos gynækolog Annette Peen, Århus hvor jeg blev grundigt undersøgt da mit ønske var, er at blive fulgt op på i denne proces af dels min egen læge men også af en dygtig gynækolog her hjemmefra Danmark.

    Hos min egen læge har jeg fået taget blodprøver med tal, niveauer og værdier (udfra dine anbefalinger Majbritt ;-)) Pàivi gav flere gange udtryk for at min læge havde gjort et godt stykke arbejde. Hun skulle bare vide hvor meget jeg har måttet insistere på at få overbevist både den ene og den anden om hvorfor dette var relevant for mig og til alle I andre - det kan lade sig gøre at få blodtesten i Danmark som dr. Pàivi kan bruge.

    østrogen
    testostoron.
    progesteron (laves også som spyttest hvis den skal være grundigere)
    estratiol
    D3 vitamin

    progesteron (spyttest laves pt. ikke i Danmark men jeg arbejder på sagen ;)
    DHEA (jeg er ikke klar over hvordan man laver denne prøve)

    Udfra mine test resultater og mine besvarelser på et hav af spørgsmål nåede vi frem til at jeg starter op med vitaminer (mange) og at jeg så om 3-4 mdr. alt efter hvordan jeg har det tjekkes op på mit progesteron niveau.

    Vitaminerne købte jeg i London.
    Derud over er jeg udstyret med andre vigtige undersøgelser som er gode at få gjort inden for de næste par år.

    Jeg gav 230,00 pund for konsultationen 1955,00 dkr.
    Fly Ryanair 225,00 dkr retur
    Hotel kan findes meget billigt

    Hvis jeg havde valgt at få taget spyttest af progesteon 12 morgener i min cyklus af 30 dage ville det have kostet 165 pund som er 1402,00 dkr.
    Jeg havde fået taget testen med det samme hvis ikke det var fordi at mit niveau umiddelbart ikke var meget for lavt.
    Jeg håber på at min læge kan overbevises om at det er en test som jeg kan få taget hos ham.
    Dette er også en måde til at presse vores eget sundheds system til at overveje at anvende eller videre uddanne sig inden for de bioidentiske hormoner.

    Hejsa fra
    Annemette

    SvarSlet
  11. Hej Maibritt,

    Har fået min første omgang hormoner fra Tyskland, og er gået i gang på min første menstruationsdag. Jeg har mellemrum i mine menstruationer på 27dg, 35 dg mv. og er derfor blevet usikker på, hvordan jeg skal beregne mig frem til pauser og hormonindtag.
    Har forsøgt at få svar fra Päivi via hendes server, og har fået et forvirrende svar tilbage. Måske du kan hjælpe, før jeg må ty til en telefonkonsultation.
    Hun skriver, at man skal have et hormonstop efter dag 25, og såfremt man får menstruation den 26. dag skal man starte igen på dag 31= den 6. dag efter man er stoppet.

    Eftersom man skal betragte dag 26 (1. blødningsdag), som 1. dag i den ny cyklus, men dog har holdt pause i de først 5 dage af cyklus -skal man så stadigvæk tage hormoner i 25 dg eller i 19dg?

    Ydermere såfremt man stopper efter 25 dg. - holder 5 dgs pause. og påbegynder en ny hormondomgang dag 31 og får menstruation på 33. dag, så svarer hun at man igen skal tælle fra 1. blødningsdag, hvorfor jeg igen står tvivlrådig om man skal tage hormoner i 2dg + 25 dg, altså 27 dg i træk.

    Det er muligt, at der er noget, jeg har misforstået, men vil være rigtig glad for lidt hjælp.
    Tak på forhånd og god påske
    Maren

    SvarSlet
  12. Hej Maren,

    Jeg forsøger at undersøge og vender tilbage med et svar - men indtil da - så kører du bare videre idet du jo først lige er begyndt på din første cyklus

    Du hører fra mig :-)

    God Påske
    Maibritt

    SvarSlet
  13. Tak Maibritt :-) - ja, jeg kører bare videre. Hvordan beregner du intervallerne?

    Maren

    SvarSlet
  14. Hej igen
    Har just været hos min gynækolog, som indledte en halvsur diskussion om, at hvis hun skulle være gynækolog for mig, var det meget vigtigt, at hun kendte alle detaljer om denne hormonbehandling. Al respekt for at stille sig kritisk og ønske oplysninger, dog mødte jeg en utrolig modvilje. Vil gerne høre fra Jer andre, hvorledes I vurderer Jeres behov for gynækologisk check efter I tager hormonbehandling? Som jeg kunne forstå på Päivi skulle man checke bryst og få taget smears hver halve til hele år.
    Desuden har jeg problemer med progesteron produktet (dispenser med rødt låg), som jeg har meget svært ved få til at fungere, så gelen kommer ud automatisk. LAd mig høre om det kun er mig der har dette problem?
    Mange hilsner

    Maren

    SvarSlet
  15. Hej Maren,

    Først - mht. din gynækolog - så ville jeg prøve at antage, at hun blot vil være en god kompetent læge, ved at være ansvarlig i forhold til hendes behandling af dig - derfor har hun brug for at vide nøjagtigt hvad du tager af hormoner og efter hvilke foreskrifter.
    Måske hun virkede lidt "halvsur" - men tænk på at hun måske føler sig usikker, idet det ikke er en tilladt behandling i Danmark - måske hun føler sig lidt "truet"/presset af udviklingen ude i verden! :-)

    Mht. dispenseren - jeg får både biestrogen og progesteron - begge er i hvide dispencere med pumpe - begge har hvidt låg (så jeg er nødst til at chekke grundigt hver gang, for at undgå mix up).
    Beholderen har et halvtransperant låg - og indenunder en kappe/låg for dyse-hullet. Denne kappe/låg skal påsættes igen hver gang efter brug. Beholderen skal stå oprejst i dit køleskab (må ikke ligge).
    Jeg troede min pumpe på progesteronen var defekt - men efter jeg pumpede "igennem" så fungerer den perfekt.

    Mht. dit spørgsmål omkring cyklus - så er jeg selv i gang med 2. cyklus med disse hormoner.
    Jeg har heller ikke en "efter bogen" cyklus - men jeg har valgt at køre igennem med de 25 dage som Päivi anbefalede - holde 5 dages pause - uanset hvordan dagene falder og så starte op igen med biestrogen.

    Der er i hvert fald mit udgangspunkt lige nu.

    Efter ca. 1 md. på hormoner anbefalede dr. Päivi en opfølgende telefon konsultation - og det er nok en idé at få stillet spørgsmålet til hende (du har sikkert modtaget en mail vedr. hendes velgørenhedsarbejde i vistnok Guatemala hér i Maj - info mhp. konsultation - hun er bortrejst fra 18-31. maj).

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  16. Hej Maibritt,

    Du skal have mange tak for dit hurtige svar. Du har formodentligt ret, at min gynækolog også følte sig en anelse rådvild i forbindelse med denne behandling, og som hun forklarede, turde hun ikke tage ansvar, såfremt hun ikke vidste præcist, hvad det drejede sig om og hun stillede sig kritisk til løs brug af alternative behandlingsformer. Det kan jeg jo kun bifalde.

    Kan forstå, at du så har en anden progesteron indpakning, hvorfor du ikke har samme problem. Jeg har nu ringet til Receptor for at høre. De forklarede, at problemet kan opstå ved, at der dannes luft i 'flasken', hvilket man kunne forsøge at få ud ved at banke den hårdt i bordet. Jeg forsøger i aften. Tvivlen opstår, da man praktisk talt ikke kan få gelen ud af flasken, og man er nødt til at 'banke' den ud, hvorfor det virker tvivlsomt, om man får rette dosis.
    Det lyder som en fornuftig løsning med stop efter 25 dage og 5 dages pause. Jeg stopper efter 25 dg og forhåbentligt får jeg så menstruation efter 3-5 dages tid.
    Dejligt at du informerer om konsultation - har nemlig ikke fået mail vedr. hendes velgørenhedsarbejde.
    Tusinde tak for dine sædvanlige gode svar.

    Mange hilsner
    Maren

    SvarSlet
  17. Hej alle,

    Så er jeg hjemme efter en dejlig SOLFYLDT ferie til Florida :-)

    Jeg har haft en opfølgningssamtale med dr. Päivi vedr. mine hormoner - har fået taget blodprøver ved egen læge, som jeg sendte via mail til dr. Päivi.

    Den første samtale på sølle 15 min. - kostede mig 60 GBP.
    Efter lægen havde modtaget min mail forlangte de ydereligere 60 GBP for at svare/ordinere hormoner.
    Og så blev jeg nødt til at "svare igen" for det er komplet umuligt at komme i kontakt med dr. Päivi uden at betale med kreditkort først.

    Jeg er nu nået dertil, at jeg IGEN vil søge efter en ny læge i Europa idet jeg føler at Dr. Päivi Ahtonen's klinik er en "pengemaskine" - og det føles ret ubehageligt at være tvunget til at betale min. 60 GBP for den allermindste kontakt (tlf., email).

    Lægen i New York tog et månedeligt gebyr på ml. 50 og 75$ - og dette inkluderede så div. emails, telefonsamtaler SAMT konsultation på selve klinikken. Derudover skulle man selvfølgelig betale for div. blodprøver og hormoner.

    Jeg har foreslået dr. Päivi denne model, så man som patient/klient ikke føler at man skal have VISA kortet frem hele tiden.
    Desværre tror jeg ikke hun vil ændre sine procedurer (man kan jo også sige; hvorfor skulle hun, når nu patienter i Europa er villige til at betale.....)

    Jeg får min nye sending hormoner i den kommende uge - så har jeg til resten af året og så har jeg tid til at afgøre hvad jeg vil.

    Jeg håber I alle har haft en dejlig sommerferie

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  18. Kære Maibritt
    Jeg startede hos Dr. Paivi i februar, og har været i hormonbehandling siden april. Er umiddelbart tilfreds, når jeg tænker på konsultationerne, eftersom Paivi som regel taler længere end 15-30 min. Dog synes, jeg som dig, at man er meget fastlåst i kommunikationen, da hendes spørgsmålslink til mindre spørgsmål aldrig dur, hvorman man er tvunget til at booke en mindre konsultation. Jeg har dog sendt hende spørgsmål via mail, og skrevet at da hendes link ikke virker, gør jeg det på denne måde.
    Hvordan føler du mht hendes dygtighed og viden?? - du har jo prøvet andre læger af hendes slags?
    ER meget interesseret i at høre, om du finder en anden, dog kan man sige, at det naturligvis er en fordel at man nemt kan tage til London, men andre europæiske desstinationer er jo også relativt nemme efterhånden.
    Ha' det godt og spændt på at høre mere om dine overvejelser.
    Maren

    SvarSlet
  19. Hejsa Maren,

    Beklager mit lidt sene svar - har så meget om ørerne lige nu......

    Jeg tror (håber?) at dr. Päivi er en dygtig kompetent læge.
    Samtidig føler jeg at hun ikke går i dybden som jeg oplevede at lægen i New York gjorde.....

    Jeg har just holdt ca. 1,5 md. pause med mine hormoner idet jeg simpelthen ikke anede hvor jeg var i min cyklus (har hormonspiral som kraftigt reducerer menstruationerne - faktisk så jeg er helt i tvivl om hvornår det præcist er).
    Jeg er nu "på" igen og har tænkt mig at fortsætte.

    Jeg overvejer at kontakte det tyske apotek og forhøre mig om læger i området - for tænker at de jo også betjener tyske lægers recepter - og det måske er nemmere at rejse til Tyskland....

    Vil undersøge det og vende tilbage - kan ikke love præcist hvornår :-)

    Har du oplevet forandringer siden du begyndte på dine hormoner - og hvilke forandringer? hvorledes mærker du det?

    Ha' en dejlig søndag

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  20. Hej Maibritt

    Tak for dit svar :-) Min fornemmelse er også at Paivi er dygtig, men det er jo lidt svært at vurdere, når man ikke har prøvet andet.
    Føler at jeg sover meget bedre og uden nattesved, samt at jeg generelt har det bedre.
    HAvde det især godt i de første halve år, og i slutningen heraf kunne jeg godt mærke, at der var en ubalance igen, da symptomer, som nattesved og tørhed, svagt hår og hårtab kom igen.
    Jeg er nu kommet på en højere dosis af østrogen og progesteron, da mit niveau af østrogen var temmeligt lavt. Dog har jeg kun været herpå i 14 dages tid, så det er svært at vurdere, men synes at det hjælper.

    Det er måske en god idé at søge i Tyskland, væsentligt er det, synes jeg, at det er læger, som går i dybden, som du skriver, men naturligvis også en god rådgivning af andre kosttilskud, samt seriøse testcentrer - så man kan vide sig sikker om, at der tages højde for risici og hvordan man navigerer her.

    Synes apoteket virker ret seriøst, i hvert fald meget tjenstvillige.

    Dog ville jeg nok, synes det var vigtigt, at kommunikationen kunne foregår på engelsk (mit tyske er ikke så nuanceret som mit engelske.)

    Spændt på hvad du finder ud.

    God søndag til dig også.

    Maren

    SvarSlet
  21. Jeg er en kvinde på 72 år der i mange år har taget tilskud af progesteron (Utrogestan), som kan fås over internettet sammen med en online recept. Jeg har en del problemer muligvis på grund af lavt østrogen. Jeg fik det målt for ca. 10 år siden ved blodprøve og det viste alt for lavt. Problemerne har vist sig i form af tab af hår (tyndt hår) nattesved, eksem i hovedbunden og tørhed i skeden. Jeg har prøvet at finde en læge i Danmark, som kan hjælpe mig med en behandling med bioidentiske hormoner, men har måttet opgive det. Jeg har selv skaffet mig plastre med estrogen fra Spanien, men kunne ikke bruge plastrene på grund af voldsom kløe, der hvor plastrene sad.
    Så fik jeg en dansk gynækolog til at give mig en recept på estrogencreme, men det medførte næsten konstant menstruation, formentlig fordi hun ikke have afpasset estrogenets styrke efter mit hormonale niveau. Siden har jeg så ikke fået andet estrogen end stikpiller til vagina. For øjeblikket har jeg samme symptomer som jeg tidligere havde lige inden menstruationen og et lyserødt udflod fra vagina, hvilket formentlig skyldes, at jeg for knapt en måned siden begyndte at tage kosttilskuddet Naturligt Estrogen fra www. Lifeextension.org som nok ikke har noget med estrogen at gøre, men som åbenbart alligevel har en virkning
    Er der nogle af jer, som har prøvet bioidentisk behandling, som ved, om man kan afpasse hormonerne så nøjagtigt, at man ikke får menstruationer igen, for det ønsker jeg ikke. Jeg ville også meget gerne have navnet og evt. emailadressen på det apotek i Tyskland, som leverer hormonerne, for apoteket kan muligvis henvise til læger i Tyskland, som giver behandling med bioidentiske hormoner. Hvis lægen fra London kommer til Danmark og holder konsultation, vil jeg gerne være med, hvis jeg ikke har fundet anden løsning inden da.

    SvarSlet
  22. Hej Hannah,

    Velkommen til min blog - du kan tilmelde dig, så får du en mail hver gang der er nyt :-)

    Om man kan behandle dig med østrogen, således at du helt undgår menstruationer - er jeg ikke sikker på MEN - jeg er ikke læge.

    Som du måske har læst, så bruger jeg pt. Dr. Päivi Ahtonen i London og hun behandler kvinder i alle aldre.
    Du kan evt. kigge på hendes website: http://healthlongevity.co.uk/index.php.

    Apoteket hun bruger ligger i Tyskland og hedder: Receptura - kik på www.receptura.com.

    Jeg har forespurgt Dr. Päivi om at komme til Danmark, men det ligger ikke lige for.
    Hun er flyttet permanent til USA - og har kun 2 konsultationssteder i Europa - i London og i Irland.

    Jeg vil bestemt anbefale dig at skrive til hende vedr. konsultation, hvis det er noget du er interesseret i - jeg er sikker på at hun kan hjælpe dig.

    Mht. at bestille præparater over nettet - så vil jeg anbefale, at det altid går igennem en læge.
    Div. hormoner kan gør stor skade, hvis de gives i forkerte doser - og når de ikke er på recept, kan man ikke være sikker på det specifikke indhold.

    Skriv endelig igen :-)

    Smil fra Maibritt

    SvarSlet
  23. Hej Maibritt

    Tak for din blog, det er spændende læsning. Jeg har selv været en tur i Belgien og besøge Dr. Hertoghe. Jeg har dog valgt ikke at starte i behandlingen men udsætte det til et senere tidspunkt i livet. Jeg nåede dog at købe en hel masse bioindentiske hormoner og tænkte på om der var nogen der kunne bruge disse? Bla.a gestagen, østrogengel, thyroid, DHEA mm.

    Mvh C

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej C.

      Velkommen til min blog.

      Tak for dit tilbud mht. din medicin - MEN - jeg tager afstand fra at købe div. medicinske produkter af hinanden hér på min blog.
      Jeg mener, at hormoner skal ordineres via en læge personligt til hver individ - i individuelle doser.
      Min anbefaling til dig vil være, at du afleverer dine hormoner mv. på det nærmeste apotek til destruktion - der er alligevel en begrænset holdbarhed på dem.

      Mvh.
      Maibritt

      Slet
  24. Goji Berries... yes... I tried those too.For my health conditions, Those sweet, red berries seemed to help, but only during the time when I consumed them. I don't want to take a drug for the rest of my life, so why would I want to take a natural supplement everyday for the rest of my life (although Goji berries are very tasty and are highly nourishing). To me this was not a cure either (and I'm LOOKING for the CURE).
    Up to that point, I hadn't found a cure. I felt like a young jumbled mess. I continued to have extreme pain, but continued on my path to healing. I started to focus on myself and not everyone else. When I was a young adult, I took on too much responsibility out of a sense of obligation. This was no longer healthy for me, so I resigned from all my projects and groups. Those days to come were the best [and worst] days. I took a lot of time off work, yet begun to feel so extremely exhausted. Many health professionals "diagnosed" me with adrenal fatigue & Hiv,Prostate Cancer so my situation was annoying then I keep searching for permanent cure online that's when I came to know of Dr Itua herbal center hands whom god has blessed with ancestral herbs and a gift to heal people with disease like .Cancers,Alzheimer's disease,HPV,Men & Women Infertility,Melanoma, Mesothelioma, Diabetes, Multiple myeloma, Parkinson's disease,Neuroendocrine tumors,Herpes, Hiv/Aids,Non-Hodgkin's lymphoma,, chronic diarrhea, COPD,Love spell, Hepatitis... So I made a purchase of his herbal medicines and I have been watching my health for 6 years now and I actually confirmed that his herbal medicines are a permanent cure and I'm so happy that I came to know of his herbal healings.You can contact Dr Itua herbal center Email: drituaherbalcenter@gmail.com WhatsApp: +2348149277967. if you went through exactly what I go through in terms of health conditions because to be honest there is more to learn about natural herbs than medical drugs.

    SvarSlet