Søg i denne blog

torsdag den 16. september 2010

Nyt design - mere læsevenligt?

Hejsa,

Jeg er stadig ikke supererfaren ud i blogning - og har lige fundet ud af at ændre mit design.
Håber det hjælper lidt på overskueligheden - og måske hører under kategorien:
"Forandring fryder" ??

Smil fra
Maibritt

8 kommentarer:

  1. Hej Maibritt, tak for rigtig god oplysning, jeg har læst din blog i et par uger. Jeg troede at jeg var færdig med menopause symptomer for længst, men startede igen for et par år siden, og det er kun blevet værre: mit hår falder ud i håndfulde, jeg sveder, har "tågede" tanker m.m. Fra min læge fik jeg en henvisning til en gynekolog som ville have at jeg skulle tage syntetiske hormoner, og som slet ikke ville forholde sig til bio identiske. Ejheller mente han, at man kunne tage de sidste undersøgelser om cancer og syntetiske hormoner alvorligt. Jeg har derfor fundet frem til, og har været i London til konsultation hos Dr. Shirley Bond i Harley Street i sidste uge. Hun har arbejdet med bioidentiske hormoner i mange år. Hun er alletiders - en ældre dame med erfaring og glimt i øjet. Jeg havde taget mine tal med (havde fået taget blodprøver herhjemmefra - den "store" sundheds blodcheck). Hun bed mærke i at der ikke var taget DHEA, progesteron eller tetosteron prøver, men sagde at det for så vidt ikke gjorde noget, fordi vi jo ikke vidste, hvordan mine tal var før jeg gik i menopause (jeg er 61). Hun går mere ud fra, hvordan symptomer er efter beg. behandling. Hun går meget op i, at man får så lidt østrogen som muligt pga cancer risiko, og hun udskriver østrogen med alle tre slags og ikke kun østradiol som de syntetiske. Hun giver forholdsvis høj dosis progesteron (100 mg)samtidig. Jeg har nu taget det i en uge og har det allerede bedre. Har ikke svedt i 5 dage, er knapt så stakåndet, mit hår lader til at være holdt op med at falde ud og jeg sover bedre. Vil du fortælle hvilken læge du har fundet frem til? Og hvordan? Det tog mig DAGE at finde en læge i UK der arbejdede med BHRT. Jeg fik en recept på 3 måneder, og såvidt jeg kan se ud fra medicininfo.dk, så må man godt indføre lægemidler fra et EU land. Ved ud noget om det? For jeg er sikker på (klog af skade...), at det ikke kan være så nemt som det virker...mange hilsner,
    Nana

    SvarSlet
  2. Hej Nana,

    Tak for roserne og velkommen til bloggen - du må meget gerne tilmelde dig :-)

    Pyhh - det lyder til du har haft en rigtig træls periode - flot at du havde modet til at tage ansvaret for dit helbred i egne hænder!
    Dejligt at høre, at du har fået det bedre.

    Mht. dine blodprøver så undrer det mig lidt at din læge ikke målte hhv. progesteron og testostoron - for det er da målinger som burde være "normale" her i DK.
    DHEA er, som du selv har erfaret, helt ukendt i DK - det er i hvert fald ikke noget alm. praktiserende læger måler på.

    Har Dr. Shirley Bond målt (taget blodprøver)på disse værdier, som manglede fra DK?

    Lægen jeg har kontakt er, Dr. Paivi Ahtonen - som angiveligt er den eneste europæiske læge som har gennemført alle kurser i USA vedr. anti-age og bioidentiske hormoner. (kig evt. på hendes website: http://healthlongevity.co.uk/index.php).
    Harley Street er STEDET indenfor alle speciallæger - og Paivi Ahtonen har også klinik hér.

    Smil fra
    Maibritt

    SvarSlet
  3. Hej Maibritt,

    Tak for hurtig respons - jeg mente, at jeg havde meldt mig til bloggen? Hvis ikke, hvordan gør jeg det?

    Nej, Dr. Bond målte ikke de manglende værdier, hun foreslog, at vi i første omgang så på hvordan jeg havde det efter begyndt behandling.

    Mht DHEA, var hun ikke umiddelbart begejstret, for som hun sagde (og som jeg har læst på nettet før jeg tog over til hende), så kan DHEA både danne østrogen og tetosteron, og man vil skulle tage blodprøver fortløbende for at se hvilket der blev dannet, for at se om man skulle fortsætte.

    Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg ikke fik taget progesteron og tetosteron af egen læge, men jeg skulle afsted så hurtigt efter jeg fik prøven, at jeg ikke nåede at bede ham om det.

    Hvis og når du tager til London, er det muligt at jeg gerne vil med, om ikke andet, så for en "second opinion".

    Dét der undrer mig er, at den danske medicinal verden ikke har kastet sig over bioidentiske hormoner. De er billige at lave og man kan se (når man starter sin vandring på nettet), at der er en kæmpe hær af kvinder der vil ha' mere information og valg. Jeg har hørt Oprah tale om det igennem de seneste par år, jeg har købt Susanne Somers bog ang. BHRT, som næsten har for meget information i forhold til hvad vi kan bede om af undersøgelser og behandling her i landet.

    Et sidste spørgsmål: ved du om det er et problem at få tilsendt sine hormoner fra UK? Der står i medicininfo.dk at man "...må indføre lægemidler fra et EU land...".

    Men som sagt igår - er det nu helt så nemt som det lyder...?

    Mange hilsner,
    Nana

    SvarSlet
  4. Hej Nana,

    Mht. at følge bloggen - så tror jeg nok at man skal klikke på google-ikonet "FØLG" over de andre som følger bloggen.

    Medicinalindustrien handler udelukkende om at tjene penge - mange penge.
    Glem "den bamhjertige samaritan".

    Medicinalindustrien arbejder udelukkende med produkter og præparater som kan patenteres - man kan ikke tage patent på naturligt forekommende stoffer.
    Derfor er det også vi ser, at de tager et naturligt hormon/stof OG tilsætter en syntetisk komponent = NU kan der optages patent.

    Bioidentiske produkter vi nok aldrig slå igennem på samme måde, medmindre industrien ændrer kurs og fokus.

    Mht. at få medicin fra UK - så burde det ikke være et problem - bortset fra at såfremt ét stof er legalt i UK men ikke i DK - så må man jo principielt ikke indføre det.....

    Mvh.
    Maibritt

    SvarSlet
  5. Hej Majbritt
    Jeg har fundet din blog helt tilfældigt, du har en god blog, meget informativ, tillykke. Men jeg har set at du ikke har været aktiv på din blog i længere tid, så jeg ikke ved, om du kommer til at se min kommentar.
    Først vil jeg høre, hvordan det går med din hormonbehandling. Fortsætter du stadig med årlig opfølgende telefonsamtale eller tager du til London?
    Jeg er en kvinde på snart 63 år, har haft østrogenafhængig brystkræft for 10 år siden, erkleret rask dengang og uden problemer siden da. Jeg har altid været slank og det er jeg stadig, jeg har ændret min livsstil, spiser sund, træner, har droppet mælken og mælkeprodukterne, sukker, hvidt mel… Men jeg har for højt stofskifte og osteopeni, og jeg kan mærke at mine hormoner ikke er i balance. Derfor ønsker jeg at starte på bioidentisk hormonbehandling.
    Jeg har læst en del om det på internet og er blevet mere og mere forvirret. Er det virkelig nødvendigt at tage til udlandet for at få bioidentisk hormon behandling? Det er for dårligt, synes jeg.
    Jeg ved ikke hvordan og hvor jeg kan starte.
    Jeg vil meget gerne have dit råd.
    På forhånd tak.
    Med venlig hilsen
    Alejandra

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Alejandra,

      Velkommen til min blog :-)

      Jeg beklager, at jeg ikke har haft overskud til at være aktiv på min blog - min familie har været hårdt ramt med en datter udsat for voldtægt mv. - det har krævet alt mit overskud og har kostet mange kræfter og søvnløse nætter.

      Jeg er stadig på mine bioidentiske hormoner - stadig hos Dr. Päivi Shedd (tidligere Ahtonen) i London.

      Jeg har fundet frem til en læge i Danmark; dr. Bruce Kyle - hans klinik hedder Aarhus Privatklink - her er et link til hans side hvor du kan se, at en hormon udredning koster 3000 kr - http://www.aarhusprivatklinik.dk/priser - jeg overvejer selv at prøve denne klinik.
      Det vil være langt nemmere, idet man slipper for rejsen mv.

      Du kunne jo ringe til dem og høre nærmere, hans klinik laver også andre relevante undersøgelser ud fra den enkeltes behov

      Lad mig gerne vide om du besøger klinikken :-)

      Smil fra Maibritt

      Slet
    2. Hej Majbritt.
      Tak for dit svar.
      Jeg er meget ked af for det, din datter og din familie har været igennem. Forfærdelig! Sådan ting burde aldrig ske! Jeg ønsker jer alt godt.
      Jeg kender privat klinikken i Århus. Jeg har været i behandling der for brystkræft i lang tid. Bruce Kyle en meget dygtig læge, men spørgsmålet er, om han er dygtig nok til hormon behandling.
      Ja, det er enklere at tage til Århus end til udlandet. Jeg kontakter ham og giver dig besked bagefter.
      Med venlig hilsen
      Alejandra

      Slet
  6. Hej igen
    Århus Privatklinik har endnu ikke svaret på mine spørgsmål, men det har Carsten Vagn Hansen. Han skriver at jeg burde undersøges af en endokrinolog og foreslår at finde en ortomolekylær læge i Dk eller at tage til udlandet.
    Jeg har søgt på internet, men jeg kunne ikke finde ortomolekylære endokrinologer her i Dk. Jeg fandt dr. Alyssa Burns-Hill i London, http://dralyssaburns-hill.com. Eller kan du komme med andre forslag?
    Mvh Alejandra

    SvarSlet