Søg i denne blog

søndag den 10. januar 2010

d. 10/1-2010 Bioidentiske hormoner kontra "alm. hormoner" - hvordan og hvorfor - og hvad er forskellen?

Vil starte med at slå fast, at jeg IKKE er læge.

Min viden har jeg udelukkende fra Oprah Show, Dr. Phil, the Doctors, søgninger på nettet, div. bøger samt fra min læge i New York.

Jeg vil forsøge at genfortælle dét, som jeg har læst og fået at vide:

Fra Cholesterol -> pregnenolone -> DHEA -> progesterone og østrogener samt testosteron.

Dette er kort fortalt én af måderne, hvorpå "kæden" dannes i kroppens eget system - noget via hypofysen andet ved omdannelse via leveren el. v/binyrerne.

I vores unge år - når vi er i 20'erne - så er vore værdier høje - og vi er sunde, raske og stærke.
Når vi når ud over den alder, hvor vi skal reproducere os selv - så begynder vi at "visne" - vore hormoner falder, og vi ældes (nogle hurtigere end andre!).

Når vi er børn og unge, er vi forholdsvist godt beskyttet imod div. sygdomme som kræft og andre livstruende sygdomme (dette siges med forbehold - for vi kender alle nogen som har været syge enten som barn el. som ung - og nogle er endda døde. Dr. Livesey m.fl. mener, at det ofte er en genetisk fejl = noget arveligt, der gør, at visse individer rammes af ondartet sygdom i barn- el. ungdommen).

Div. livsstils-sygdomme, forhøjet blodtryk, kræft, hjerteproblemer, forstørret prostata, gigt og andre sygdomme dukker oftest op, når vi er fra 35 år og opefter.

Iflg. forskning kan man direkte måle værdierne på raske og syge mennesker - at de som rammes ofte har en lavere hormonproduktion af alle hormoner.

Man har fundet ud af, at fx. melatonin (som basalt set er en "blanding" af melamin og sereotonin = melatonin) falder med alderen. Melatonin dannes om natten, mens vi sover - og der dannes mest, når der er mørkt, når vi sover. Melatonin er bla. med til at regulere vores søvnrytme - og vi har jo alle hørt at "ældre mennesker har ikke brug for så meget søvn. Men det er en skrøne - for de har brug for søvn - men pga. et lavt melatonin indhold, er de (oftest) ikke i stand til at sove i længere tid (fx. 8 timer).
Ubalance i melatonin produktionen er også årsag til, at så mange skifteholdsarbejdere har så store problemer med at vænne sig til nye arbejds-skift - og mange bliver direkte syge af det.

DHEA er ligeledes et hormon som vi danner mindre af med alderen. Dette hormon har fået et rygte om "ungdommens hormon" - men det er nok en overdrivelse.
Man mener, at dette hormon kan beskytte os mod fx. div. gigtsygdomme, lupus (autoimmun-sygdomme, osteroporosis (knogleskørhed), generelt velvære, hukommelse og meget mere.

Pregnenolone siges at være "alle hormoners moder" - at det er et hormon som falder med aldren, og det har stor indflydelse på vores sundhedstilstand, og hvordan vi restituerer. Det skulle give os en behagelig afslappet følelse, gøre os sundere; øge koncentrationen, forbedre synet, bedre hukommelse, hjælpe med at bevare en normal vægt, bedre sexuel balance, beskytte mod forstørret prostata osv osv.
Pregnenolone er et naturligt hormon - hvorfor medicinalindustrien iKKE interesserer sig for det, idet der ikke kan tages patent på naturligt forekommende stoffer!
Medicinalindustrien er udelukkende interesseret i at tjene penge (mange penge) - og derfor gider de ikke beskæftige sig med normale naturlige hormoner.

De hormoner som forhandles - også i Danmark - er fremstillet via patenter. Dvs. enten er de syntetisk fremstillet eller også har man taget den naturlige variant og tilsat den noget syntetisk = der kan tages patent!

Fx. østrogen "høstes" i den moderne verden fra gravide hoppers urin. Disse hopper står i store stalde udelukkende indrettet til formålet. Hopperne tilbringer hele dere liv i en boks i en stald - konstant gravide - og med et kateter fast monteret i deres blære.
Heste danner østrogen-varianter, som ligner dét, som den menneskelige krop producerer.
MEN - men derudover producerer hoppen yderligere 6-7 varianter af østrogen, som den menneskelige krop IKKE har.
I det oprindlige østrogen produkt Premarin - er der 50 østrogenvarianter - heraf er blot 3 normalt forekommende i den menneskelige krop!
MEN - det er medicinalindustrien ligeglade med - de lader alle varianter være i det østrogen de sender på markedet = patent. Og vi kvinder bliver fyldt med hormoner, som ikke er naturlige for vore kroppe.

Netop dette og den syntetiske fremstilling af hormoner, mener bio-identiske hormoner's læger er årsagen til div. kræft-tilfælde fx. brystkræft mv.

Jeg er ikke "klog nok" til at vide det - men gengiver, hvad jeg har set, læst og hørt.

Progesterone er et kvindeligt hormon.
Det er et hormon, som giver os følelsen af ro, balance, lykke og overskud - man kan sige, det er et hormon som stabiliserer vores humør og meget mere.
Tidligere mente man, at det var "et graviditets-hormon" - det er det også - men det er også noget vi har i kroppen, selvom vi ikke er gravide.

I Danmark gives gestangen (syntetisk fremstillet) som erstatning for den faldende progesteron-produktion (hvorfor ikke bare bruge naturligt progesteron - som kroppen jo kender i forvejen??)

Testosteron er kendt for at være "mandens hormon" - og det er det i høj grad også. Men vi kvinder danner det ligeledes - blot i mindre mængder end mændene (nogle kvinder danner for meget, og så er det et problem fx. at ha' ægløsning, at blive gravide, aggresivitet,skægvækst osv osv osv).
Testosteron er bla. vigtigt for vores lyst til sex!!!

Slutteligt har jeg hørt om væksthormoner.

Jeg har altid forbundet dette med "forbudte stoffer" som hjernedøde bodybildere brugte for at blive kæmpestore.

MEN - dr. Livesey forklarede mig, at det måske er kilden til hele sagen om at "ældes med værdighed" og ha' et godt liv også i de sene år.

Det er noget, som jeg skal til at læse om - bla. henviste dr. Livesey til en dansk forsker ved navn Anders Juul Jørgensen - som skulle være en af verdens førende på området.
Jeg har bestilt hans 500 siders bog (Growth hormone in Adults) - og vil forsøge at blive klogere.

Pt. har jeg ikke råd til at blive behandlet med dette - idet min læge siger det vil koste mellem 350-500$ pr. måned!!

Slutteligt vil jeg fremføre følgende:

Iflg. mine kilder og min læge, så skulle bioidentiske hormoner ikke ha' bivirkninger - sålænge de indtages efter lægens anvisninger. Samtlige stoffer er identiske med kroppens egne - og derfor "reagerer" kroppen ikke negativt på dem (div. sygdomme og bivirkninger)

Dét var vist dét for nu..........

lørdag den 9. januar 2010

7/1-2010 - Telefonkonsultation med MD Ron. V. Livesey fra New York

kl. 15.45 ringede telefonen - opkald fra New York MD. Ronald V. Livesey - opfølgning på hvordan det går, samt svar på blodprøver.

Først skulle jeg beskrive min nuværende oplevelse af, "hvordan livet er for mig".

Jeg fortalte ham, om en helt ny følelse af indre ro og balance - at jeg kunne tage mig selv i at føle tilfredshed med mit liv/tilværelsen - noget som jeg altid har ønsket at opleve, men ikke kendte til.

Jeg fortalte, at jeg sov om natten - kan vågne kortvarigt, men falder hurtigt i søvn igen.

At min kæreste påstår jeg er en fornøjelse at være sammen med :o)

Jeg føler større overskud og glæde.

Dr. Livesey var glad for at høre om mine positive forandringer og kunne fortælle, at mit progesteron-niveau var steget fra 10 til 31. Det var en pæn stigning, men måtte gerne komme højere op - så han foreslog, at jeg satte dosen på progesteron op til 1 ml. pr dag. (nuværende ½ ml. før sengetid - creme smurt på indersiden af overarmen).

At dette tal var steget, hang nøje sammen med min oplevelse af ro, balance, glæde osv osv.

Progesteron er kendt for at være netop "kilden" til ro og balance - mere af det - TAK!!

Derudover viste prøverne, at jeg var i direkte D3 vitamin underskud.

Jeg forklarede, at jeg tog en alm. dansk multivitamin-pille - men det var langt fra nok, sagde han.
Nyere forskning viste at man skulle have hvad svarer til 5000 enheder pr. dag!!!
Jeg havde indkøbt D3 vitamin og kiggede på etiketten efter denne angivelse i enheder - men kan kun finde angivelser på 10ug = 100% af anbefalet DANSK dosis.
Må på apoteket og høre om hvormange ENHEDER de er på.

Jeg fortalte at jeg havde læst en del bøger om emnet siden vi sidst talte sammen - om melatonin, progesteron, pregnenolone.

Han anbefalede mig at starte på pregnenolone - idet det anses for at være "alle hormoners moder"!!
Næste gang jeg skal modtage medicin fra ham - vil han sørge for at dette hormon er indeholdt i DHEA kapselerne jeg indtager hver morgen.

MEN - indtil da - så har jeg selv indkøbt noget på nettet, og har fået dr. Livesey's "velsigenelse" til at bruge det. (www.biovea.com) - indtil jeg kan få næste sending.

Dr. Livesey komplimenterede mig for at søge viden på området - han syntes det var inspirerende og modigt at "women impower themselves - and have the courage to go "outside the box" of the system"!
Han fortalte mig om en bog om væksthormoner - skrevet af en forfatter som hedder; Juul Jorgensen.
Han lyder da dansk, sagde jeg - og så chekkede han og sjovt nok er manden fra Danmark og har forsket i netop dette.
Ifølge Livesey var denne bog én stor del af årsagen til, at han skiftede fra sin 20-årige karriere i det traditionelle sygehus-system - til at ha' sin egen klinik.

Så - Anders Juul Jens Jørgensen - du har udgivet et digert værk "Growth hormones in adults" - som koster en formue - og kun er udgivet på engelsk - men jeg skal nok få fat i et eksemplar :o)

Så - nu tager jeg også pregnenolone - så behandlingen er nu som følger:

* 25 mg. pregnenolone, 25 mg DHEA om morgenen + Q10 + Omega 3-6-9
* i løbet af dagen ½ ml. progesterone (om nødvendigt - kun i perioden dag. 15-28 i cyklus)
* til natten - ½ ml. progesterone, 1 mg. melatonin